Antena Căutare

A fost numit cel mai tragic an din istorie. Ce luni au fost catastrofale pentru umanitate

Chiar dacă anul 2020 pare să fie unul dintre cele mai nefaste din istorie, un alt an are “onoarea” de a fi considerat cel mai rău din istorie, pentru umanitate.

Potrivit istoricului Michael McCormick, cel mai rău an din lume nu e niciunul dintre cele la care ne-am gândi prima dată, scrie Science Magazine.

Nu e vorba de anul 1349, când ciuma neagră a omorât jumătate din populația Europei, nici anul 1918, când gripa spaniola a ucis 50-100 de milioane de oameni, majoritatea tineri adulți.

Potrivit experților, cel mai rău an din istorie a fost, de fapt, anul 536. Pentru Europa, acest an “a fost începutul uneia dintre cele mai oribile perioade de a trăi, dacă nu cel mai rău an,” a declarat McCormick, din cadrul Universității Harvard.

De ce a fost 536 cel mai rău an din istorie

Se pare că o ceață misterioasă s-a lăsat peste Europa, Orientul Mijlociu și părți din Asia, ceea ce a întunecat aceste regiuni, zi și noapte, timp de 18 luni.

Temperaturile din vara anului 536 au scăzut cu 1.5 - 2.5 grade Celsius, ceea ce început cel mai friguros deceniu din ultimii 2300 de ani. A nins în perioada verii, recoltele nu au produs din cauza negurii și oamenii au murit de foame.

Se crede că o erupție vulcanică ce a avut loc în Islanda a dus la cataclismului nemaiîntâlnit până în acel punct. Din cauza întunericului din anul 536, cel mai rău din istorie, umanitatea a avut de suferit următorii 100 de ani, cu molimi, foamete și dezechilibru social și politic.

Cel mai mare secret al piramidelor, dezvăluit. Cum ar fi fost construite monumentele antice acum mii de ani... Desenul secret din spatele tabloului Mona Lisa! Ce a ascuns Leonardo da Vinci în opera sa faimoasă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x