A murit ultimul supravietuitor din grupul evadat de la Auschwitz in 1942

Un oficial al Muzeului Auschwitz a anuntat ca ultimul supravietuitor al lagarului de exterminare care a evadat in 1942,  August Kowalczyk, a incetat din viata, la varsta de 90 de ani.

August Kowalczyk a ajuns la Auschwitz in decembrie 1940, iar in iunie 1942 s-a aflat printre cei 50 de prizonieri protagonisti ai celei mai spectaculoase tentative de evadare din lagarul mortii.

Doar 9 dintre evadati au reusit sa scape, printre acestia aflandu-se si Kowalczyk, care a reusit sa se ascunda pana la finele razboiului.

Devenit ulterior un popular actor, Kowalczyk si-a dedicat intreaga viata pentru a impartasi tinerilor ororile traite la Auschwitz, acolo unde au murit circa 1,5 milioane de oameni, majoritatea evrei, dar si multi polonezi.

Foto: Tvp.info

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri