Antena Căutare

Adevăr sau intoxicare? SEMNUL DIAVOLULUI este pe mai multe biserici din România. Iată DOVADA!

Adepții teoriei conspirației atrag atenția unui fenomen neștiut multor români. Potrivit unui filmuleț, Crucea lui Bafomet se află pe mai multe dintre edificiile religioase din țara noastră

Adepții teoriei conspirației atrag atenția unui fenomen neștiut multor români. Potrivit unui filmuleț, Crucea lui Bafomet se află pe mai multe dintre edificiile religioase din țara noastră.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce este Crucea lui Bafomet?

Bafomet (Baphomet) este un nume apărut pentru prima oară în stenogramele proceselor templierilor la începutul secolului al XIV-lea. Unii istorici moderni consideră că numele este o scriere greșită, în franceza veche, a numelui Mahomet (Mahomed).

În secolul al XIX-lea, numele a fost popularizat datorită unor scrieri pseudoistorice care au încercat să lege cavalerii templieri deunele teorii ale conspirației, discutând despre distrugerea ordinului lor. Numele Bafomet (Baphomet) a devenit atunci asociat cu o imagine de "capră sălbatică" desenată de Eliphas Lévi.

Ocultistul francez Eliphas Lévi a susținut că numele a fost derivat din codarea cabalistică.

Bisericile ortodoxe luate în vizor de ocultiști

Plecând de la aceste informații, tot mai multe voci susțin că apariția acestor cruci pe bisericile din România se fac cu largul concurs al clerului autohton, iar exemplele oferite pe mai multe site-uri de specialitate sunt numeroase. Adevărate monumente ale credinței românești sunt acoperite de crucea care are o altfel de formă decât cea clasică. Edificii precum cele din Horezu, Târgoviște, Cozia, București, Tismana sau Satu Mare poartă „stigmatul diavolului”, iar unii credinicioșii sunt de părere că acesta este un păcat capital pentru ortodoxia din România.

Un secret de peste șapte decenii! Muzeografii de la Auschwitz au descoperit un inel și un colier „ascunse” într-o cană a... Un fermier a pus o banană și un ou în pământ și a așteptat! În scurt timp, ceva incredibil a ieșit la iveală!...
Alimentul puternic inflamator pe care românii îl consumă aproape zilnic. E gustos, dar îngrașă
Pe lângă nutrienții precum proteinele și fibrele, carbohidrații sunt o parte importantă a...
Horoscopul zilei de 10 iunie 2023. Capricornii trec printr-o perioadă productivă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 10 iunie 2023 spune că nativii din zodia Capricornului trec printr-o...
Parteneri
Jeleu de zmeură. Gem de zmeură fără semințe, perfect pentru prăjituri
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x