Deşi legendele spun că, în Evul Mediu, centura de castitate îi asigura pe bărbaţi de faptul că soţiile lor nu vor face sex cu altcineva, istoricii susţin că astfel de dispozitive nu au existat niciodată în realitate.
,,Există doar câteva descrieri literare şi foarte puţine referiri istorice la bărbaţii care pun centuri de castitate soţiilor lor", susţine Albrecht Classen, profesor la Departamentul de Studii Germane din cadrul Universităţii din Arizona.
Cea mai veche descriere grafică a dispozitivului apare în 1405, în manualul de tehnică militară ,,Bellifortis", fiind reprezentată asemenea unui mecanism de tortură.
Centura de castitate expusă la Muzeul Ştiinţei din Londra
Începând cu secolul al XVI-lea, apar din ce în ce mai multe reprezentări ale centurilor de castitate, cu sensul pe care îl cunoaștem astăzi. Istoricii susţin că nici măcar în perioada Renaşterii oamenii nu credeau acest lucru, dar se foloseau de legendă pentru a-i speria pe cei care încercau să calce strâmb.
Aceștia mai susțin că artefactele nu au fost fabricate în perioada medievală, ci într-o perioadă mult mai recentă, pentru a aminti de momente din trecut care n-au existat niciodată cu adevărat. Un astfel de obiect se păstrează astăzi la Muzeul Ştiinţei din Londra.
Albrecht Classen este de părere că întreaga legendă este doar o fantezie sexuală manifestată atât de bărbaţi, cât şi de femei.
Cum deosebești un parfum original de unul contrafăcut? Cele patru semne de care trebuie să ții cont... Românul nu minte, îţi vinde gogoşi! Românul nu înţelege. Lui îi pică fisa! Topul celor mai caraghioase expresii ce fac s...