Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Amprentele unor elefanti, vechi de 7 milioane de ani, descoperite in Emiratele Arabe Unite

Un grup de paleontologi a descoperit in Emiratele Arabe Unite urmele pasilor unor elefanti care au trait in acum mai bine de sapte milioane de ani, informeaza AFP. Amprentele sunt considerate cele mai vechi urme de acest tip si alcatuiesc totodata cea mai lunga "pista" astfel pastrata din lume.

Descoperirea, publicata astazi in revista stiintifica britanica Biology Letters, a fost facuta la un sit paleontologic numit Mleisa 1, in cadrul unei formatiuni geologice datand de la sfarsitul Miocenului.

Urmele de pasi au fost lasate de un grup de cel putin 13 elefanti de diverse varste, care au mers prin noroi, conform studiului condus de Faysal Bibi. Urmele intarite au fost ingropate inainte ca eroziunea sa le aduca din nou la suprafata sapte milioane de ani mai tarziu.

Ele formeaza cea mai veche dovada fosila a trecerii unei turme de elefanti, care atesta si interactiunile sociale complexe din sanul ei.

O amprenta mai mare, separata de celelalte, ar apartine unui mascul. Elefantii se organizeaza in societati matriarhale, separate pe sexe.

Masculii sunt crescuti in familiile lor pana la adolescenta. Ei se asociau grupurilor conduse de femele, in special pentru a se reproduce.

Amprentele de mascul au fost descoperite pe o lungime de 260 de metri, putand fi vorba de cea mai lunga serie continua de urme fosile din lume.

foto: eng.prehistoric-fauna.com

Recomandari