- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Descoperirea, publicata astazi in revista stiintifica britanica Biology Letters, a fost facuta la un sit paleontologic numit Mleisa 1, in cadrul unei formatiuni geologice datand de la sfarsitul Miocenului.
Urmele de pasi au fost lasate de un grup de cel putin 13 elefanti de diverse varste, care au mers prin noroi, conform studiului condus de Faysal Bibi. Urmele intarite au fost ingropate inainte ca eroziunea sa le aduca din nou la suprafata sapte milioane de ani mai tarziu.
Ele formeaza cea mai veche dovada fosila a trecerii unei turme de elefanti, care atesta si interactiunile sociale complexe din sanul ei.
O amprenta mai mare, separata de celelalte, ar apartine unui mascul. Elefantii se organizeaza in societati matriarhale, separate pe sexe.
Masculii sunt crescuti in familiile lor pana la adolescenta. Ei se asociau grupurilor conduse de femele, in special pentru a se reproduce.
Amprentele de mascul au fost descoperite pe o lungime de 260 de metri, putand fi vorba de cea mai lunga serie continua de urme fosile din lume.
foto: eng.prehistoric-fauna.com