Antena Căutare

Descoperire fascinantă în Noua Zeelandă. Au fost găsite rămășițele unui papagal gigant de un metru

Rămăşitele fosilizate ale unui papagal uriaş care măsura aproape un metru, cântărea până la șapte kilograme şi trăia în urmă cu 19 milioane de ani, au fost descoperite în Noua Zeelandă, informează unui studiu publicat în ultimul număr al jurnalului Biology Letters de către o echipă internaţională de paleontologi, care a botezat creatura "Hercules".

Rămăşitele fosilizate ale unui papagal uriaş care măsura aproape un metru, cântărea până la șapte kilograme şi trăia în urmă cu 19 milioane de ani, au fost descoperite în Noua Zeelandă, informează unui studiu publicat în ultimul număr al jurnalului Biology Letters de către o echipă internaţională de paleontologi, care a botezat creatura "Hercules".

Oamenii de ştiinţă s-au bazat pe studiul oaselor unei gheare, descoperite în 2008. La vremea respectivă, nimeni nu ştia cum să încadreze această descoperire, astfel că ea a rămas timp de 11 ani pe un raft înainte ca oamenii de ştiinţă să îi acorde din nou atenţie anul acesta, scrie AFP miercuri.

"Ideea că ar putea fi vorba despre un papagal uriaş nu ne-a venit", a declarat pentru AFP Paul Scofield, specialist la Muzeul din Cantebury. "Ne-am gândit la un soi de vultur, până când ne-am uitat din nou la fosilă", a precizat el.

Papagalul a fost numit "Heracles inexpectatus", cu referire la dimensiunile sale, dar şi la natura neaşteptată a descoperirii acestuia.

Articolul continuă după reclamă

"Hercules" avea, fără îndoială, un cioc imens care putea sfâşia tot ce îşi dorea şi se putea hrăni şi cu altceva decât se pot hrăni în mod obişnuit papagalii, poate chiar şi cu alţi papagali", a declarat Mike Archer, de la Centrul de cercetări paleontologice al Universităţii din New South Wales.

Pasărea avea aproximativ de două ori dimensiunea unui kakapo, o specie pe cale de dispariţie, până acum cel mai mare papagal cunoscut.

Rămăşiţele fosilizate ale papagalului uriaş au fost descoperite în apropiere de St Bathans, în centrul Insulei de Sud a Noii Zeelande, o zonă bogată în fosilele din Miocen, perioadă care a început acum circa 23 de milioane de ani şi s-a terminat în urmă cu 5 milioane de ani.

Noua Zeelandă este cunoscută pentru păsările sale care nu zboară, de dimensiuni impresionante, cum a fost moa (Dinornis), o pasăre dispărută la sfârşitul secolului al XVIII-lea, a cărei înălţime putea ajunge la 3,6 metri.

Sursă: DCNews

Un român dorește să revoluționeze sistemul de urgență 112. Noul sistem va funcționa precum o aplicație existentă VIDEO... Cum s-ar fi purtat polițiștii din China cu bătrâna de 81 de ani pe care un agent român a amendat-o, că a traversat prea ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x