Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film animatie: 101 dalmatieni

Bebeluș în stare gravă după ce a băut lapte praf cu apă din fântână

O mamă din orașul Berești, județul Galați a sunat de urgență la spital după ce bebelușul de doar o lună a început să se simtă tot mai rău. Copilașul consumase lapte praf cu apă scoasă din piscină.

O mamă din orașul Berești, județul Galați a sunat de urgență la spital după ce bebelușul de doar o lună a început să se simtă tot mai rău. Copilașul consumase lapte praf cu apă scoasă din piscină.

Medicii avertizează că apa din fântâni nu trebuie folosită pentru consumul uman din cauza contaminării pânzii freatice.

Femeia, în vârstă de 28 de ani, a preparat laptele praf cu apa pe care o lua dintr-un uluc alimentat printr-o ţeavă dintr-o fântână aflată în curtea casei ei, deşi apa nu era verificată nici chimic, nici bacteriologic.

„Începuse să se schimbe la faţă, să se îngălbenească. Şi unghiile i s-au învineţit. Dacă am văzut că nu îi trece, m-am dus spital, la noi şi m-a trimis la Galaţi. I-am făcut lapte praf cu apă de la uluc, din fântână, de când am adus-o de la maternitate. Nu m-am gândit că apa nu e bună, că toţi bem de acolo “,a spus Elena Gogeanu, mama sugarului.

Femeia mai are un copil de trei ani care a consumat aceeași apă, inclusiv în momentu în care era sugar. Fapt ce înseamnă că apa o fost contaminată ulterior ori copilul este mai rezistent.

Bebelușul a ajuns la spital în stare gravă, având semne de sufocare specifice sugarilor. Acesta a fost internat imediat.

„Putea fi un caz letal, cum se întâmplă deobicei la sugarii mici, care sunt hrăniţi cu lapte praf pe care îl fac mămicile cu apă din fântână , de multe ori acestea sunt necontrolate sau mamele nu cunosc că există acolo nitriţi în apă. Copilul a ajuns în spital în stare gravă. Intoxicaţia cu nitriţi este o intoxicaţie care practic privează bebeluşul de oxigen, aceste componente fac un element toxic care se leagă de hemoglobină şi hemoglobina nu mai poate transporta oxigen”,a precizat dr. Silvia Constantin Dinescu, de la Spitalul de Copii din Galaţi.