Antena Căutare

Cabana Caraiman din vârful Bucegilor, construită în 1937, scoasă la licitație pentru 200.000 de euro. „Nu au decât să pună mână de la mână și să o cumpere”

Cabana Caraiman, situată la 2.025 de metri altitudine, nu mai asigură cazare turiștilor care doresc să înnopteze. Proprietarul de origine britanică a scos casa din vârful Bucegilor, veche de 82 de ani,  la licitație pentru suma de 200.000 de euro. 

Cabana Caraiman, situată la 2.025 de metri altitudine, nu mai asigură cazare turiștilor care doresc să înnopteze. Proprietarul de origine britanică a scos casa din vârful Bucegilor, veche de 82 de ani, la licitație pentru suma de 200.000 de euro.

De cabană se ocupă o româncă, care răspunde la telefonul unei firme din Iași. ”Nu este niciun secret, am spus-o și celor interesați să o achiziționeze, cabana este proprietatea unei persoane juridice deținută de un cetățean străin, care nu este rezident în România. Vine foarte și cineva trebuie să aibă grijă de bussines-ul dânsului pe teritoriul României. Eu practic de asta mă ocup, ca toate facturile să fie plătite, și ceea ce înseamnă activitatea societății să nu fie… Mă rog”.

Cabana Caraiman din vârful Bucegilor, construită în 1937, scoasă la licitație pentru 200.000 de euro. „Nu au decât să pună mână de la mână și să o cumpere”

În fața cabanei există o plăcuță cu „Proprietate Privată”, însă turiștii nu sunt interziși la Cabana Caraiman. ”Turiștii pot cumpăra dinăutru ceva de băut, dar cabana nu arată prea atractiv. Sunt niște plase de sârmă pe acolo. Ori se reamenajează, ori este un început de paragină. Nu mi-am putut da seama. Mie mi-a plăcut că nu era foarte multă lume, ca în alte părți, și este liniște. Se vedea că pe acolo ajung mai mult oameni de munte adevărați”, a povestit un turist.

Cabana a fost construită în primăvara anului 1937, pe locul fostei case a Eforiei Spitalelor Civile. Construcția a fost dificilă, înălțara cabanei a fost posibilă prin multe sacrificii și cheltuieli. Transportul materialelor de construcții a fost posibil prin furnicalarul Fabricii de Hârtie din Bușteni, cai, măgari și căruțe.

Cabana Caraiman din vârful Bucegilor, construită în 1937, scoasă la licitație pentru 200.000 de euro. „Nu au decât să pună mână de la mână și să o cumpere”

Inaugurată de Revelion, în 1938

În toamna anului 1937 cabana era aproape gata, iar inaugurarea nu trebuia să fie mai târziu de Anul Nou. Lipsa banilor și a funicularului din Bușteni, care nu mai funcționa, a pus 20 de membrii ai asociaței „Clubul Carpatin Român” să care, în rucsace, pături și diferite obiecte de mobilier, lenjerie și menaj.

Eforturile acestora au dat roade, iar la trecerea dintre anii 1937-1938 membrii asociației au inaugurat cea mai iubită cabană din munții Bucegi, Cabana Caraiman.

Sursă: Libertatea

Nu, nu vezi dublu! Două surori gemene identice au asistat la nașterea unor fetițe gemene: ”A fost uimitor! Le voi povest... Cea mai fertilă femeie din lume nu mai are voie să rămână însărcinată! Mariam are 44 de copii și un soț care și-a abando...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x