- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Un loc încărcat de istorie şi de legende. Sibiul, cetatea cu aer medieval, ascunde Podul Minciunilor, un autentic simbol al oraşului şi un loc plin de semnificaţii
Reconstruit în anul 1859, este primul pod din România şi al doilea din Europa confecţionat din fontă turnată. El leagă Piaţa Mică de Piaţa Huet, şi este puntea dintre Oraşul de Jos şi Oraşul de sus. Este cel mai cunoscut obictiv turistic al Sibiului, datorită construcţiei în stil medieval, dar mai ales, legendelor. De peste 140 de ani, Podul Minciunilor este personajul a patru povestiri frumoase.
Se spune că urechile podului ascultă orice minciună. La fiecare neadevăr spus, cu o putere uimitoare, el începe să tremure. Balustrada dă impresia că va ceda în orice moment, iar mincinosul este adus cu picioarele pe pământ.
Piaţa Mică din Sibiu era locul de întâlnire al negustorilor, iar localnicii erau încântaţi să participe la diferite târguri. După ce ajungeau acasă, unii cumpărători îşi dădeau seama că au fost păcăliţi. Ei se întorceau în piaţă şi, în hohotele de râs ale mulţimii, îi aruncau de pe pod pe negustorii mincinoşi.
O altă legendă spune că puntea era locul preferat de întâlnire al îndrăgostiţilor. În acele timpuri, bărbaţii îşi doreau soţii virgine, iar fetele obişnuiau să mintă pentru a se putea căsători. Dacă în noaptea nunţii, bărbaţii descopereau adevărul, femeile erau aruncate de la înălţime.
Cadeţii de la Academia Militară îşi dădeau întâlnire tot aici, cu tinere domnişoare. Promisiunile deşarte şi jurămintele de dragoste le determinau pe fete să aştepte cu sufletul la gură, o nouă întâlnire. Bărbaţii mincinoşi uitau de ele şi le lăsau să aştepte pe pod, în zadar.
Startul sărbătorilor de iarnă a fost dat la Betleem... Patruped cu ureche muzicală, în Kiev!...