Antena Căutare

Castelul din Miclosoara, in topul celor mai neobisnuite hoteluri

Clasamentul celor mai neobisnuite hoteluri europene realizat de Lonely Planet cuprinde unitati de cazare tip pestera si igluuri din sticla, care garanteaza un popas memorabil si nu in ultimul rand accesibil. Prima destinatie recomandata este hotelul elvetian Jailhotel Löwengraben, o fosta inchisoare de temut, urmata de Blow Up Hall (Polonia), unde turistii primesc un iPhone in loc de cheie de acces la camera. Romania are si ea un astfel de hotel, in satul Miclosoara din Covasna.

Jailhotel Löwengraben, Elvetia: platesti sa fii incarcerat

Majoritatea oamenilor incearca sa evite sau sa scape de incarcerare, dar in hotelul elvetian Jailhotel Löwen­graben, situat in Lucerna, turistii pla­tesc pentru a fi inchisi. Con­s­truita in 1862, cladirea a functio­nat ca inchi­soare, urmand ca in 1998 sa devina prima temnita elvetiana trans­formata in hotel.

Hotelul este situat in centrul istoric al orasului Lucerna, la doar 5-10 minute de mers pe jos pana la gara, fiind una dintre principalele atractii ale turistilor.

Fostele celule ale Jailhotel Löwen­graben au fost renovate pentru a re­crea estetica spartana a vietii petrecute in spatele gratiilor, cu mobila razleata si baie la comun. Fosta librarie a inchi­sorii este in prezent un apartament cu multe carti, in timp ce bi­roul direc­torului inchisorii impre­sioneaza cu un seif formidabil din otel.

Camera de vizita a fost transformata intr-un apar­tament stilat, aici, potrivit legendei, fiind vazute cele mai putine fantome din toata cladirea. Cea mai provoc­a­toare experienta este insa aparta­men­tul Barabas, unde se regasesc picturi colo­rate ce infatiseaza scene cu cei incar­cerati.

Nu este o surpriza ca exista si un bar numit Alcatraz. Tariful pen­tru cazarea intr-o camera porneste de la 107 euro si ajunge pana la 187 de euro de persoana, in functie de perioa­da din an pentru care opteaza turistii.

Blow Up Hall 5050, Polonia: locul unde camera isi alege clientii

Imaginati-va un loc unde camerele isi aleg turistii, nu invers si unde turistii primesc un iPhone in loc de o cheie de acces. Designul hotelului Blow Up Hall 5050 din Poznan, Polonia, este consi­derat o opera de arta... electronica, fiind o parte a creatiei artistului Rafael Loza­no Hemmer.

Totul incepe odata cu rezervarea unei camere pe website. Turistului ii este solicitat sa aleaga din cateva culori, poze si numere si sur­priza... in functie de preferintele pe care le-a exprimat ii este aleasa o camera care sa se potriveasca perso­nalitatii acestuia. La intrarea in hotel, turistii sunt luati prin surprindere de camera de supra­veghere ce le face o poza spon­tana si apoi o pixeleaza si o reor­ganizeaza, poza fiind vizibila pe ecrane uriase.

Turistii pot opta pentru cazarea in una din camerele hotelului contra unui cost ce porneste de la 193 de euro pe camera pana la 375 de euro de persoana.

Tot articolul, in Financiarul

Paradox: desi mai bolnavi, americanii traiesc mai mult ca englezii... UK: Un copil este speriat de mancare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x