Antena Căutare

Câtă bere beau românii și pe ce loc suntem în Europa. Consumul este în creștere an de an

Când căldura te topește, o bere rece te va ajuta să te răcorești. Asta e părerea a mii de români. Află câtă bere beau românii și pe ce loc suntem în Europa.

Când căldura te topește, o bere rece te va ajuta să te răcorești. Asta e părerea a mii de români. Află câtă bere beau românii și pe ce loc suntem în Europa.

Vara, când căldura toropitoare te face să fii dornic de răcoare, uneori simți că nimic nu se compară cu o bere rece. România se află printre cele mai mari consumatoare de bere din Europa, fiind clasată pe locul 19, potrivit Business Insider.

Despre piața locală a berii în 2018

Asociația Berarii României anunță evoluția pieței berii pe parcursul anului 2018:

  • Piaţa berii a înregistrat o creștere de 3%, ajungând la un volum de 16,6 milioane Hl
  • Consumul de bere pe cap de locuitor s-a situat la 85 litri
  • Segmentul berilor fără alcool, în creștere cu 30%
  • Ambalajul de sticlă, în creștere cu 3,65 pp în ultimii patru ani
  • Ambalajul PET, în scădere cu 5,83 pp în ultimii patru ani
  • 70% din ingrediente provin din agricultura României
  • 97% din berea consumată în România este produsă local
  • Segmentul berilor fără alcool, în creștere cu 30%

Curiozități despre consumul de bere în România

-La masă, 80% dintre adulții români beau bere.

- Aproximativ 82% dintre români beau bere când se relaxează la o terasă.

-Berea este principala băutura a bărbaților români și atunci când sărbătoresc victoria echipei favorite.

-Procesul de facere al berii a generat direct și indirect 84.988 de locuri de muncă, dintre care, 5.400 de lucrători pentru producția de bere, 27.965 în sectorul retail, 24.543 furnizori, 27.081 în sectorul ospitalității, 10.189 în agricultură, 1.443 în industria de ambalaje, 1.767 în transport și depozitare, 5.159 în servicii și 5.985 în media și marketing.

Istoria berii

Amăruie, spumoasă, rece, blondă sau brună, berea este o băutură care a depășit demult orice granițe prin darul ei de a aduce prietenii împreună.

Se pare că prima formă de bere a apărut ca urmare a udării unei bucăți de pâine care a declanșat procesul de fermentare, acum circa 6000 de ani.

Există legende conform cărora fabricarea berii reprezintă un pas important în evoluția omenirii. Cea mai veche scriere a Sumerului, “Epopeea lui Ghilgameș”, îl prezintă pe Enkidu, o arătare sălbatică, ospătându-se cu bucate alese și sorbind din lichidul amărui. ”Mânca până se sătura, bea lapte și cupe de bere…”, intrând astfel în lumea oamenilor.

De altfel, faimoasa “lună de miere” își are rădăcinile în obiceiul sumerienilor de a da tinerilor căsătoriți bere îndulcită cu miere cât să le ajungă o lună.

Cercetările arheologice efectuate de francezi la începutul sec. al XX-lea, în vestul Iranului, au scos la lumină modul în care se consuma berea acum 3500 de ani. În timpul săpăturilor din orașul Suza au fost descoperite în subsolurile caselor vase mari din lut, de formă sferică.

Aceste ulcioare enorme de bere erau acoperite cu plăci din ceramică cu o gaură în mijloc, prin intermediul căreia era extrasă berea. Alternativ, în gaură se introducea un pai special prin care berea era băută nemijlocit. Se presupune ca berea era băută prin pai din cauza ca pe fundul vasului se depuneau sedimente în cantități mari.

Se pare ca berea din acele vremuri era asemănătoare unei grăsimi groase, de culoare întunecată, fără să conțină o cantitate mare de alcool însă foarte hrănitoare. Datorită gustului deosebit, ea ocupa un loc important în dieta oamenilor.

Citește și:

Berea este, mai nou, medicament! Consumată corect, poate preveni cancerul sau bolile cardiovasculare

Rețeta pentru cel mai pufos aluat de pizza conține un ingredient secret. Ți se topește în gură

Sursă de informare: http://www.berariiromaniei.ro

Sursă foto: pexels.com

Cercetătorii au inventat o „limbă artificială” care să poate contribui la lupta contra comerţului cu whiskey contrafăcut... Un sutien negru și o mască din silicon! S-a deghizat în fiica lui, ca să evadeze din închisoare! Voia să iasă pe ușa din...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x