Antena Căutare

Ce aparate electronice trebuie scoase din priză când nu sunt folosite. Dispozitivele cu acest LED consumă cel mai mult

Există mai multe aparate electrocasnice care consumă energie electrică când nu sunt folosite. De exemplu, cele care au LED. Iată cu cât poate scădea factura dacă scoți din priză dispozitivele atunci când nu le utilizezi.

o femeie sta pe canapea in fata unui televizor stins
Există mai multe aparate electrocasnice care consumă energie electrică când nu sunt folosite. De exemplu, cele care au LED. Iată cu cât poate scădea factura dacă scoți din priză dispozitivele atunci când nu le utilizezi. | Shutterstock.com

Nu mai este un secret faptul că facturile la energia electrică au crescut mult în ultima perioadă. Pandemia și războiul dintre Rusia și Ucraina au dus la creșterea tuturor prețurilor, iar mulți români nu mai reușesc să-și achite facturile.

Ce aparate electrocasnice consumă cel mai mult

Din fericire, există mici lucruri pe care le putem face pentru a diminua consumul de curent. Unul dintre ele este nebăgat în seama de cei mai mulți dintre noi.

Specialiștii spun că unele aparate ar trebui scoase din priză atunci când nu sunt folosite. De ce? Ei bine, electrocanicele, în special cele cu LED, consumă când nu sunt folosite.

Citește și: Ce aparate consumă cel mai mult curent. Cum faci economie la factura de energie electrică

Printre ele se numără televizorul, sistemul audio, consola de jocuri sau monitorul de la calculator. Dacă aveți dispozitive de acest gen, este indicat să le scoateți din priză atunci când nu le folosiți.

În cazul în care nu reușiți să faceți asta pe timp de zi, tot veți observa o scădere a facturii dacă renunțați să le țineți conectate la curent pe timpul nopții.

Dincolo de aceste aparate, pe care tindem să le folosim mai mult, există și altele care consumă atunci când sunt conectate la priză: filtrul de cafea, cafetiera, blenderul, robotul de bucătărie sau cuptorul cu microunde.

Important este să știți că dacă aparatul are un LED de culoare roșie, acesta are un consum ridicat de energie electrică. Pe acestea ar trebui să le aveți în vedere atunci când puneți în practică acest truc.

Citește și: Cum folosești aerul condiționat ca să faci economie la factura de energie electrică. Iată 10 trucuri pentru consum mic

Factură umflată energia electrică: Procedura pentru recuperarea banilor

„ANRE ne-a comunicat că a intrat în control la marii furnizori şi mă bucur că se face odată lumină în aceste cazuri. Procedura există. Reclamaţie la furnizor. Furnizorul are posibilitatea să returneze banii dacă suma este peste 100 lei. Dacă suma este sub 100 lei, atunci se scade din factura următoare.

Dacă furnizorul nu face acest lucru, reclamaţia se duce la ANRE şi ANRE rezolvă acest lucru. Toţi furnizorii care au întocmit facturi eronate vor trebui obligaţi şi cu amendă şi să le storneze să nu perceapă penalităţi şi le vor şi face corespunzător”, a spus Ministrul Energiei.

Citește și: Cât consumă un aparat de aer condiționat, de fapt. Câți kW consumă pe oră și câți lei se adaugă la factura de energie electrică

Iluzie optică virală. Crezi că găsești ursul din imagine? Unde este animalul și cât de bine te descurcai dacă erai în pă... Un bărbat și-a cumpărat înghețată, dar când a deschis casoleta a făcut o descoperire neașteptată. Peste ce a dat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x