Antena Căutare

Ce este Cerbul de Aur. Când a avut loc prima ediție și Ce istorie are

Ce este Cerbul de Aur. Când a avut loc prima ediție și Ce istorie are. Cerbul de aur este un festival de muzică, care are loc în Piața Sfatului din Brașov, în lunile august-septembrie, din anul 1968. În 2018, Cerbul de Aur este la ediția cu numărul 18

Galerie
Cerbul de Aur | tvr.ro

Prima ediție a primului și celui mai mare Festival de interpretare din România a avut loc în 1968. Acum festivalul se află la a 18-a ediția, devenind o tradiție pentru orașul Brașov și Piața Sfatului, precum și pentru întregul popor românesc. Acesta este un spectacol-concurs prin care mulți interpreți au reușit să se lanseze, având acum cariere muzicale de mare succes.

Cu ocazia împlinirii a 50 de ani de a prima ediție a festivalului, Televiziunea Română colaborează cu Muzeul Județean de Istorie și Consiliul Județean Brașov pentru a organiza Expoziția Aniversară Cerbul de Aur. Vernisajul a avut loc pe 28 august, înainte de marea deschidere a concursului.

Istoria Cerbului de Aur

Festivalul Cerbul de Aur are o istorie destul de zbuciumată din cauza numeroaselor pauze. Mult timp s-a zvonit că acest concurs va deveni istorie, dar iată că încă ne putem bucura de muzica extraordinară, descoperind noi artiști în cadrul unei noi ediții. Expoziția organizată în cinstea semicentenarului Cerbului de Aur nu este doar o retrospectivă a evenimentului, ci și un spațiu interactiv.

Articolul continuă după reclamă

Prima ediție a festivalului a fost deschisă de Constantin Drăghici, iar la concurs au participat din partea României Anca Agemolu, Margareta Pâslaru și Dan Spătaru. Pentru cucerirea trofeului au concurat atunci 22 de soliști din 28 de țări. În 1969 o româncă a adus trofeul Cerbul de Aur acasă. Luminița Dobrescu a câștigat cu piesa “Of inimioară”.

La „Expoziția Aniversară Cerbul de Aur 50 de ani” de la Muzeul Județean de Istorie – Casa Sfatului din Brașov publicul poate vedea, pas cu pas, istoria și evoluția acestui festival ce a făcut cunoscuți mulți români. În Camera Multimedia, vizitatorii pot rezolva quiz-uri și puzzle-uri cu informații legate de concurs si pot asculta playlist-ul cu artiști ce au fost prezenți prima data la acest festival în 1968.

Spații precum Retrospectiva foto “Cerbul de aur”1968-2009, Tunelul Timpului și Cinemateca Amintirilor redau pentru public istoria celor 17 ediții ale festivalului prin fotografii și clipuri din arhiva televiziunii. Anul acesta festivalul are loc între 29 august și 2 septembrie și promite un spectacol de excepție pentru toți spectatorii.

Pe scena amplasată în Piața Sfatului din Brașov vor urca 18 concurenți care se vor lupta pentru premiul cel mare. Dacă și tu ești curios care dintre aceștia va câștiga concursul, trebuie doar să aprinzi televizorul pe TVR HD, TVR 1, TVR Internațional sau TVR Moldova pentru a vedea spectacolul.

Sursă foto: tvr.ro, ziarulmetropolis.ro

Imagini SPECTACULOASE! Un fotograf dezvăluie SECRETUL din spatele unor fotografii impresionante rezultate din cadre abso... Horoscop erotic: Află cu ce nativ te potrivești cel mai bine în pat, pentru zodia ta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x