Antena Căutare

Cea mai scumpă apă din România și din lume. O sticlă, cât un apartament în București

Cea mai scumpă apă din lume și din România. O sticlă cât un apartament în București. Aqua di Cristallo “Tributo a Modigliani” este o sticlă de apă creată de Paolo di Verachi. Sticla este realizată manual și este încrustată în aur de 24 de karate. Apa este un amestec de ape de izvor din Fiji și Franța

Apa scumpa | moneyinc.com

Cea mai scumpă apă din lume și din România. O sticlă cât un apartament în București. Aqua di Cristallo “Tributo a Modigliani” este o sticlă de apă creată de Paolo di Verachi. Sticla este realizată manual și este încrustată în aur de 24 de karate. Apa este un amestec de ape de izvor din Fiji și Franța

Cea mai scumpă apă din lume

La polul opus se află grandomania. Aqua di Cristallo “Tributo a Modigliani” este o sticlă de apă creată de Paolo di Verachi. Sticla este realizată manual și este încrustată în aur de 24 de karate.

Apa este un amestec de ape de izvor din Fiji și Franța. Aceasta poate fi achiziționată la prețul de 60.000 dolari.

Articolul continuă după reclamă

Cea mai scumpă apă din România

O apă îmbuteliată ceva mai ieftină este „Aur’a“, o apă minerală îmbuteliată în Munţii Dognecea din judeţul Caraş-Severin, care ar urma să coste în magazine chiar şi 25 de euro. Numele este inspirat de proprietăţile unice în România ale apei, care conţine şi o mică cantitate de coloizi de aur şi argint. În plus, are un pH ridicat, adică este natural alcalină.

România a intrat în rândul ţărilor care vând apă plată din gama de lux. Este vorba despre produsul denumit „Aur’a“, afacerea unor investitori din Timişoara, ai căror angajaţi încarcă apa în sticle direct la sursă, izvorul Ursoanea din Munţii Dognecea.

Ziua Mondială a Apei

Ziua Mondială a Apei este sărbătorită anual pe 22 martie, iar, în 2019, are ca slogan "Leave No One Behind/ Nu lăsa pe nimeni în urmă". Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a decretat, în 2010, că accesul la apă potabilă este un drept uman.

Ziua Mondială a Apei a fost impusă de ONU în 1993. Aceasta reprezintă ocazia ideală pentru a reflecta la importanța consumului de apă curată, din surse sigure şi la modalităţile prin care cei mai puţin norocoşi pot obţine un acces mai uşor la o astfel de resursă.

Până în 2050, drept consecință a creșterii demografice, a dezvoltării economice şi a evoluţiei modurilor de consum, cererea de apă la nivel mondial va crește cu 20-30% față de prezent. Aceste date au fost furnizate prin intermediul raportului anual privind apa realizat de ONU și UNESCO.

Anual se înregistrează aproximativ 780.000 de decese din cauza dizenteriei şi a holerei, din cauza accesului deficitar la apă potabilă de calitate și lipsa serviciilor de reciclare a apei uzate menajere afectează grav populația.

În ţările mai puţin avansate, 62% dintre cetăţeni trăiesc în cartiere foarte sărace, unde frecvent nu au acces la apă potabilă şi nici la servicii de reciclare. Aceste persoane se aprovizionează cu apă de la vânzători ambulanţi şi din camioane de tip cisterne şi plătesc preţuri şi de zece ori mai mari decât concetăţenii mai bogaţi, care au apă la robinet.

Sursă foto: moneyinc.com

S-au născut unite, fără să se poată vedea vreodată una pe cealaltă. Părinții au riscat totul pentru a le da o șansă la v... Nume românești de fete, care sunt predestinate succesului...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia Miercuri, 01.01.2025, 00:30
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x