Antena Căutare

OSCAR 2013 bate doua recorduri: cea mai tanara si cea mai batrana actrita nominalizate vreodata la aceeasi categorie

In loc sa fie acasa si sa se joace cu jucariile, Quvenzhane Wallis, in varsta de noua ani, scrie istorie. In acest an, ea va deveni cea mai tanara actrita nominalizata vreodata la o categorie a premiilor Oscar.

Quvenzhane Wallis, care se afla la primul sau rol in filmul "Beasts of the Southern Wild", a fost nominalizata la categoria cea mai buna actrita in rol principal, in cadrul editiei din acest an a premiilor Oscar, batand recordul anterior detinut de Keisha Castle-Hughes, care avea 13 ani cand a primit nominalizarea pentru "Whole Rider", in 2003, scrie Daily Mail.

Inainte de Keisha, cei mai tineri actori de la Oscaruri au fost Jackie Cooper ("Skippy" - 1931), in varsta de noua ani, si Justin Henry ("Kramer vs. Kramer" - 1979), de opt ani.

Tantum O'Neal ("Paper Moon" - 1973), Mary Badham ("To Kill a Mockingbird" - 1962), Quinn Cummings ("The Goodbye Girls" - 1977) si Abigail Breslin ("Little Miss Sunshine" - 2006) aveau zece ani cand au fost nominalizate la categoria cea mai buna actrita in rol secundar.

Wallis avea doar cinci ani cand a participat la auditii pentru rolul lui Hushpuppy, in filmul "Beasts of the Southern Wild", regizat de Benh Zeitilin. Filmul spune povestea unei fetite care traieste cu tatal ei intr-un sat lacustru.

Dupa ce a jucat in acest film, Wallis a intrat in atentia mai multor regizori care i-au oferit mai multe roluri. Ea va juca alaturi de Paul Giamatti, Brad Pitt si Michael Fassenbender in filmul "Twelve Years a Slave", regizat de Steve McQueen.

Tanara actrita a fost nominalizata alaturi de Jessica Chastain ("Zero Dark Thirty"), Jennifer Lawrence ("Silver Linings Playbook"), Naomi Watts ("The Impossible") si Emmanuelle Riva ("Amour").

Emmanuelle Riva va bate cel de-al doilea record la Oscaruri, fiind cea mai in varsta actrita care a primit o nominalizare la categoria cea mai buna actrita.

Riva are 85 de ani si joaca in filmul "Amour", regizat de Michael Haneke. Recordul anterior era detinut de Jessica Tandy ("Driving Miss Daisy" - 1989), care avea 80 de ani.

Cea de-a 85-a editie a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie.

FOTO: Hepta

Americanii au lansat televizorul de 300.000 de dolari... Hotii britanici joaca “X si 0” pe casele viitoarelor victime, dar nu pentru a se relaxa!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x