Antena Căutare

Cel mai friguros loc din lume în care trăiesc oameni! Temperaturile coboară la minus 50 de grade, iar ziua durează trei ore: ”Ca să ies afară, mă îmbrac zece minute!”

Ninsorile din ultimele zile din România au adus temperaturi scăzute în mai multe regiuni din țară. S-au înregistrat minus 20 de grade Celsius, la Târgu Lăpuș, iar experții spun că noaptea de luni spre marți a fost cea mai rece din această iarnă. Totuși, există un loc din lume, unde mercurul din termometre coboară până la minus 50 de grade Celsius. 

Ninsorile din ultimele zile din România au adus temperaturi scăzute în mai multe regiuni din țară. S-au înregistrat minus 20 de grade Celsius, la Târgu Lăpuș, iar experții spun că noaptea de luni spre marți a fost cea mai rece din această iarnă. Deși mulți români s-au plâns de frig, există un loc din lume, unde mercurul din termometre coboară până la minus 50 de grade Celsius.

Cel mai friguros loc de pe Pământ, care este locuit în permanență, este o localitate din Republica Rusă Yacutia. Supranumit ”Polul Frigului”, în acest loc temperatura medie în luna ianuarie este de minus 50 de grade Celsius aici, iar primăvara durează numai o lună.

Cel mai friguros loc din lume în care trăiesc oameni! Temperaturile coboară la minus 50 de grade, iar ziua durează trei ore: ”Ca să ies afară, mă îmbrac zece minute!”

Potrivit Turism Istoric, cel mai friguros loc de pe Pământ este localitatea Oymyakon, din Yacutia, Rusia, unde trăiesc nu mai puțin de 500 de persoane, care se hrănesc cu carne de ren, de cal și pește. Există, însă, un singur magazin, ce trebuie să asigure hrana pentru toată populația.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De obicei, aici temperaturile din termometre scad până la 52 de grade Celsius, însă uneori s-a întâmplat ca mercurul din temometre să ajungă și la minus 71,2 grade Celsius.

Dacă te-ai întrebat cum reușesc oamenii să supraviețuiască aici, ei bine, află că mizează pe haine foarte groase, iar ca să iasă afară, fiecare persoană se îmbracă în haine foarte groase: ”Îmbrăcatul poate dura între 8 şi 10 minute. Eu port o cămaşă, un pulover subţire, o haină groasă cu puf de gâscă (pe care am dat în jur de 1.000 de dolari, aşa că trebuie să o port cel puţin iarna aceasta), o pereche de pantaloni din lână, pantaloni obişnuiţi, cizme de iarnă din blană de reni, pălărie de piele cu o căptuşeală de lână călduroasă şi mănuşi din piele. Doamnele preferă haine mari de blană, căciuli din blană, cizme înalte din piele de ren. Tinerilor le plac gecile moderne, ei sunt mai preocupaţi de aspect decât de hainele călduroase“, a povestit jurnalistul Bolot Bochkarev, din Yacutia, pe site-ul askyakutia.com.

Locuitorii celui mai friguros loc de pe Pământ petrec cea mai mare parte a iernii în casă, iar copiii intră în contact cu aerul rece doar atât cât intră şi ies din casă către şcoală. În zilele foarte friguroase, oamenii îşi lasă acasă maşinile personale şi călătoresc cu mijloacele de transport în comun, care nu au fost niciodată oprite din circulaţie, în ciuda temperaturilor foarte scăzute.

De asemenea, durata unei zile poate să varieze de la trei ore, în luna decembrie, la 21, pe timpul verii, care începe la jumătatea lunii iunie și se termină la mijlocul lunii august. Primăvara este în luna mari, însă, atunci se înregistrază inundații, așa că oamenii nu se pot bucura prea mult.

Secretele familiei Ceaușescu! Momentul în care familia dictatorului A LUAT-O RAZNA: „Se ștergea cu picioarele pe nasul l... Francesco Illy, românul cu nume de străin, inventatorul espressorului, va avea un muzeu-cafenea, dedicat memoriei sale, ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x