Antena Căutare

Cele mai periculoase insecte din lume

Daca planuiesti sa faci o excursie in tarile tropicale, ar trebui sa te gandesti serios la acest lucru. In aceste zone traiesc cele mai periculoase insecte din lume. Iata de cine trebuie sa te feresti!

1. Viespea japoneza uriasa

Are o lungime de aproape 8 centimetri si se gaseste in Japonia. Cand ataca, aceasta viespe uriasa imprastie o otrava care poate topi tesuturile organismelor, inclusiv cele umane. Mai mult, aceasta se hraneste cu albinele mai mici. Potrivit statisticilor, patru oameni mor anual din cauza acestei insecte.

2. Furnica-glont

Se gaseste in America Centrala si de Sud. Aceasta are o marime de 3 centimetri si traieste in copaci. Denumirea si-a luat-o din faptul ca intepatura ei este presimtita ca un glont. Potrivit cercetatorilor, intepatura unei furnici-glont este cea mai puternica din regnul insectelor. Unele triburi indigene o folosesc in ritualurile de initiere a tinerilor barbati.

3. Albina africana

Se gaseste in sudul Americii si in Africa. Acestea ataca in roi si poate cauza moartea imediata. Insecta a fost creata in laborator de un cercetator in 1950. Acesta isi dorea ca albina sa poata trai in jungla. Totusi, creatia sa s-a dovedit a fi extrem de agresiva.

4. Furnica-soldat

Traieste in bazinul Amazonului si ajunge la 2 centimetri lungime. Aceste furnici au o pereche de clesti extrem de puternica, iar intepatura lor este foarte dureroasa. De asemenea, furnicile-soldat ataca in grupuri putand dobori chiar si animale foarte mari.

5. Musca-tete

Se intalneste cel mai des in America Centrala si de Sud. Acestea sunt foarte periculoase pentru oameni, deoarece femela isi lasa ouale sub piele, atunci cand inteapa, larvele sale putandu-se dezvolta in ureche, in canalul lacrimal sau chiar in creier.

Sursa: cracked.com

FOTO: mnn.com

Un italian traieste cu doua inimi in piept!... VIDEO! Beethoven pentru elefanti: Un pianist le canta in jungla mamiferelor ranite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x