Chiar dacă îl aveau pe Dragobete (24 februarie), românii l-au adoptat rapid pe mult mai cunoscutul și comercialul lui frate dintr-o altă mamă, Valentin. Îl sărbătorim, ca mai toată lumea, pe 14 februarie, ziua celor mai multe ”te iubesc”-uri spuse pe minut. Și metru pătrat.
Femeile o așteaptă cu nerăbdare și emoție, în timp ce bărbații o așteaptă... să treacă! E momentul în care burlacii și burlăcițele sunt marginalizați, iar cuplurile devin personajele principale într-un roman al dragostei... programate.
Dar să trecem peste detalii și să aflăm mai exact cine este Valentin și cam ce dorește de la noi. Sau ce dorim noi de la el?!
Se spune că Sfântul Valentin, cunoscut și sub numele de Valentin din Terni, a trăit în secolul al treilea și și-a dedicat o mare parte din viață pentru protejarea și încurajarea iubirii. Se mai vorbește că ar fi cununat un păgân cu un creștin, iar de acolo ar fi fost recunoscut ca staroste al fluturilor în stomac și al dragostei fără de sfârșit. Tot de aolo i se trage și moartea, căci la 14 februarie 269 a fost condamnat și executat, la ordinele Împăratului Roman Claudius al II-lea.
Chiar dacă își are originile în Italia, Valentin a fost împrumutat, promovat și făcut celebru de americani. Moda s-a răspândit rapid și mai multe state ale lumii au început să-și sărbătorească la jumătatea lunii februarie dragostea. În calendarul ortodox, Sfântul Valentin se sărbătorește pe 30 iulie, dar lumea preferă să lase sărbătorile religioase pentru o zi mai specială.
24 de ore de cadouri și dulcegării, dar știm cu toții că iubirea adevărată nu durează decât atât. Nu, nu ne trebuie mai multe sărbători. Am avea nevoie de sinceritate și de Dragobete al nostru. Acolo e dragostea românească 100%.
Ne revedem pe 24 februarie, îndrăgostiților!
„Iartă-mă că-mi eşti prea dragă” – Iubirea dintre Mihail Sadoveanu şi Valeria Mitru la 40 de ani distanţă... Partenerul ideal în funcţie de zodia ta! Vezi care sunt cele mai reuşite combinaţii şi de cine trebuie să te fereşti...