Antena Căutare

Este Președintele României, dar îi cunoști familia? Cu ce s-au ocupat părinții lui Klaus Iohannis înainte de pensionare

Klaus Iohannis a ales să-și țină familia departe de ochii curioșilor. Președintele României este cel mai puternic om în stat.

Este Președintele României, dar îi cunoști familia? Cu ce s-au ocupat părinții lui Klaus Iohannis înainte de pensionare Galerie
Klaus Iohannis

Președintele României nu vorbește des de rudele sale, însă în cartea „Pas cu pas” pe care a publicat-o în urmă cu ceva vreme, a precizat care au fost meseriile părinților săi înainte de pensionare.

Gustav Heins Johannis, tatăl șefului statului

De aproximativ 20 de ani, Susanne şi Gustav Heinz Johannis, părinții președintelui, trăiesc într-un orășel liniștit din Germania, plecând din țară la scurt timp după revoluția din decembrie 1989.

Klaus Iohannis, despre necesitatea reformării Curții Constituționale

În cartea „Pas cu pas” șeful statului a povestit că părinții săi sunt oameni modești care au avut meserii simple: mama sa fiind asistentă medicală, în timp ce tatăl a lucrat ca tehnician la o firmă din Sibiu. Klaus Iohannis are și o soră, Krista, care locuiește tot în Germania.

„Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluţie”, a povestit primul om în stat în cartea sa.

Plecarea familiei în străinătate

În trecut, președintele a declarat că familia sa este atestată în Cisnădie încă din secolul al XVI-lea, dar cu toate acestea atunci când tatăl său l-a înregistrat la naștere funcționarul de la primărie a refuzat să îi scrie numele cu ”J”, așa cum a fost scris în familia sa de mai bine de cinci sute de ani.

Cât despre plecarea părinților săi în străinătate Klaus Iohannis a mărturisit că nu a simțit prea mult această distanțare pentru că deja era căsătorit și așezat la casa lui. Probabil dacă ar fi plecat mai devreme, înainte de pensionare, președintele ar fi resimțit mai puternică această despărțire, mai scrie în cartea „Pas cu pas”.

Părinții șefului statului locuiesc la Würzburg, Kalus Iohannis vizitându-i ori de câte ori are ocazia. Una dintre vizite a avut loc acum aproximativ 4 ani când s-a speculat că președintele a plecat în vacanță pe o insulă exotică.

Este Președintele României, dar îi cunoști familia? Cu ce s-au ocupat părinții lui Klaus Iohannis înainte de pensionare

Președintele Klaus Iohannis, soția sa Carmen, părinții din Germania și sora, Krista

Facebook.com

Acela a fost momentul în care a apărut una dintre puținele imagini cu familia președintelui. Fotografia a fost postată de soția președintelui, Carmen, pe una dintre paginile sale de socializare.

„Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”, a mai scris Iohannis în cartea sa.

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu oamenii de afaceri: ”România va depăși cu bine criza, dar e nevoie de o reconstrucție din temelii!”

Președintele României este șeful de stat al României. El are rolul de a reprezenta statul român în relațiile internaționale, conform Constituției, este garantul independenței naționale, veghează la respectarea Constituției și la buna funcționare a autorităților publice, exercită funcția de mediere între puterile statului, precum și între stat și societate.

De asemenea, președintele este comandantul forțelor armate și îndeplinește funcția de președinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

O adolescentă s-a tuns la zero pentru a fi solidară cu sora ei, care e bolnavă de cancer: ”Nu ești urâtă. Părul nu-ți de... Valurile bioluminescente din sudul Californiei atrag numeroşi oameni pe măsură ce plajele se redeschid...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x