Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Copila care s-a născut cu inima „invers”. Singura ei șansă la viață a fost o operație experimentală ce ar fi putut s-o omoare. Alegerea imposibilă a părinților: „Am izbucnit în lacrimi”

S-a născut „invers”. Are doar patru ani și a petrecut mai mult timp pe un pat de spital decât acasă, în sânul familiei. A suportat trei operații pe cord deschis. A rămas cu sechele. Ultima ei speranță a fost o operație experimentală, ce ar fi putut s-o omoare: „Am izbucnit în lacrimi când a ieșit chirurgul din sală”.

Fetița care s-a născut cu inima „invers”

O operație-maraton i-a dat viața peste cap - la propriu și în cel mai bun mod posibil - unei fetie de doar patru ani. Nancy Rockwell, din Berkshire, Marea Britanie, s-a născut cu inima „invers”, intestinele răsucite și un apendice malformat și fără splină.

Primele ei zile de viață au însemnat operație după operație. Trei dintre ele, pe cord deschis. Toate, pentru a-i salva viața.

Acum, o intervenție chirurgicală spectaculoasă i-a dat o șansă incredibilă la...normalitate.

„Este plină de energie, poate mânca și se joacă, pentru prima oară, cu frații ei prin curte. Este, în sfârșit, un copil normal. Ni s-a spus că sunt șanse mari să moară pe masa de operație. A fost un risc uriaș, dar nu avem niciun regret”, a povestit Kayleigh, mama fetiței.

Medicii nu au avut o misiune ușoară. Operația a durat mai mult de șase ore.

Copila care s-a născut cu inima „invers”. Singura ei șansă la viață a fost o operație experimentală ce ar fi putut s-o omoare. Alegerea imposibilă a părinților: „Am izbucnit în lacrimi”

„Au fost cele mai lungi șase ore, simțeam că durează o eternitate. Când medicii ne-au spus că totul a decurs normal, fără complicații, am simțit că ni se ia o piatră imensă de pe inimă. Am izbucnit în plâns”, a adăugat ea.

Mama lui Nancy era însărcinată în luna a șasea când a aflat că fetița din pântecul ei suferea de izomerism atrial, o malformație cardiacă ce apare o dată la 10.000 de nașteri.

„Prima operație pe cord deschis a făcut-o când avea doar câteva luni. Din păcate, au apărut câteva complicații. Dacă făcea efort, oricât de puțin, avea dificultăți respiratorii”, a continuat mama lui Nancy.

Recomandari