Antena Căutare

Credincioșii au rămas înmărmuriți! Un OZN, prezent în picturile dintr-o biserică din Sighișoara

Se pare că apariția OZN-urilor datează din cele mai vechi timpuri. Consemnări legate de existența acestora au apărut și pe teritoriul țării noastre. Un exemplu este reprezentat de o pictură murală din Bisericia Mănăstirii din Sighișoara. 

Se pare că apariția OZN-urilor datează din cele mai vechi timpuri. Consemnări legate de existența acestora au apărut și pe teritoriul țării noastre. Un exemplu este reprezentat de o pictură murală din Bisericia Mănăstirii din Sighișoara.

Fresca a fost descoperită de către o organizație din Israel, care se ocupă de cercetarea în domeniul fenomenelor extraterestre. Cercetătorii susțin că au primit imaginea de la o persoană pe nume Cătălina Borta, potrivit teoriisecrete.com.

Cu ocazia unei vizite particulare la Biserica Mănăstirii din Sighișoara, femeia ar fi observat detaliul bizar și a decis să fotografieze descoperirea. În imagine, apare un obiect în formă de disc, care scoate fum și zboară deasupra unei clădiri.

Sub imagine apare și un mesaj, scris în limba germană: „Israel, pune-ți speranța în Dumnezeu!”. Potrivit specialistilor EURA, vechimea picturii este greu de stabilit, având în vedere că mănăstirea a fost clădită în secolul al XIV-lea, după care a fost distrusă și reconstruită, în secolul al XVII-lea, scrie teoriisecrete.ro.

Totuși, se bănuiește că pictură ar fi fost realizată după 1523, data la care Biblia a fost tradusă și în limba germană.

Biserica Mănăstirii, cel mai vechi monument din Cetatea Medievală a Sighișoarei, datează din secolul al XIII-lea și adăpostește un triptic.

Nicolae Teșculă, directorul Muzeului de Istorie din Sighișoara, crede că misteriosul OZN nu ar fi decat reprezentarea Raiului, în viziunea artistului acelor vremuri.

„Biserica este evanghelică, iar imaginea are un rol secundar și este mai puțin reprezentativă. Într-adevăr, există o pictură cu o scenă religioasă în care apare un nor-probabil că este vorba despre ridicarea lui Ilie la Cer- care arată ca o calotă și poate duce la o reprezentare mult mai modernă, care să ne ducă cu gândul la un OZN.

Este vorba doar de reprezentarea artistului de la acea vreme care a făcut ceva triptic. Posibil să fi fost un artist sighiroșean, deoarece Sighișoara a avut în secolul al XVIII-lea câteva atelierie de tâmpărie de artă, oameni care făceau atât altere pentru bisericile protestate, cât și mobilier orășenesc pictat.”, a spus directorul Muzeului de Istorie din Sighișoara, citat de Agerpres.

Un român a inventat husa care încarcă telefonul mobil. Nu veți mai avea nevoie de încărcător: cât costă!... Ce se întâmplă în creierul nostru în timpul anesteziei şi de ce Biserica a considerat, pentru mult timp, "anularea&...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x