"Culmea" avionului in Siria: Pasagerii, rugati sa faca cheta pentru carburant

174 de pasageri ai unei curse aeriene Air France au fost rugati sa faca cheta, la Damasc, pentru a plati carburantul, dupa ce echipajul nu a reusit sa foloseasca cardurile bancare, din cauza blocadei impuse acestei tari pe fondul confruntarilor violente dintre insurgenti si fortele loiale presedintelui Bashar al-Assad, informeaza AFP.

Ineditul eveniment a avut loc dupa ce aeronava a decolat de la Paris, miercuri seara, cu destinatia Beirut (Liban), dar, din cauza unui incident armat, capitanul a decis sa aterizeze la Amman, in Iordania. Pilotul si-a dat seama insa ca nu avea suficient kerosen pentru a ajunge la Amman, asa ca a cerut sa aterizeze la Damasc. Solicitarea i-a fost aprobata, dar echipajul nu a reusit sa plateasca alimentarea cu cardurile bancare. Prin urmare, echipajul i-a rugat pe pasageri sa contribuie cu bani pentru a achita carburantul si a putea decola.

"Ne-au intrebat daca putem contribui cu bani la realimentare. Au gasit o solutie pentru a zbura spre Larnaca, in Cipru", a declarat un pasager, citat de AFP.

Ultimele știri