- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Capacitatea de a citi alții poate fi o modalitate eficientă de a vă ajuta să comunicați cu ei. LaRae Quy, care a lucrat timp de 23 de ani ca agent al FBI-ului, susține că „nu trebuie să fii un detectiv de primă clasă ca să înțelegi ce se întâmplă în capul cuiva. Tot ce trebuie să știți este unde să căutați. ”
Iată trucurile prin care îți poți da seama ce gândesc ceilalți fără să fie nevoie de vorbe:
1. Definirea comportamentului.
Există o întreagă gamă de comportamente fizice pe care oamenii le fac. De exemplu, oamenii se pot uita la podea în timpul unei conversații, își pot trage brațele, tuse, își pot mișca capul sau pot da din picior. Oamenii se comportă în moduri diferite din diverse motive. Definirea modelului de bază al comportamentului cuiva vă va ajuta să înțelegeți acțiunile lor – fac ceva din obișnuință sau este ceva ce observi o indicație de înșelăciune, furie sau imaturitate?
2. Fii atent la obiceiurile persoanelor.
Acordați atenție diferențelor dintre modelul de comportament al unui individ și cuvintele și gesturile acestuia. De exemplu, ați observat că cineva are obiceiul de a-și drege vocea de mai multe ori când este nervos? Ar putea să ascundă ceva mai mult decât ar putea fi evident la prima vedere?
3. Fii atent la gesturi.
Un singur gest sau cuvânt nu are întotdeauna o semnificație ascunsă. Dar atunci când anumite gesturi urmează una după alta trebuie să fii atent. De exemplu, cineva ar putea să tușească în mod repetat, să se scarpine în cap și să-și miște picioarele în același timp. În acest caz, trebuie să fii atent.
4. Compară comportamentul.
Dacă observați că cineva acționează oarecum neobișnuit, acordați o atenție mai mare acestora. Cum interacționează această persoană cu ceilalți în cameră? Se schimbă expresia facială? Cum rămâne cu poziția și limbajul corpului lor? Uită-te la ochii persoanei: dacă pupilele lor sunt dilatate, atunci probabil că sunt interesați de tine. Cu toate acestea, acest lucru este valabil numai dacă persoana este într-adevăr zâmbitoare și vă privește înapoi direct. Dacă se uită în lateral și zâmbetul lor se află undeva în colțul gurii, atunci fii atent: te minte.
5. Uite-te „în oglindă”.
Neuronii oglinzii localizați în creier reflectă starea minții noastre. De exemplu, un zâmbet activează mușchii responsabili de o expresie facială fericită. Când ne încruntăm, arată nemulțumirea. Când ne uităm la cineva care ne place, dăm un semnal mușchilor noștri pentru a ne relaxa. În cazul în care fața persoanei respective nu vă „răspunde” în același mod, această persoană vă trimite un mesaj: fie că nu vă place, fie că nu le place ceva ce ați făcut.
6. Găsește vocea puternică.
Cea mai puternică persoană nu este întotdeauna cea care stă la capul mesei. O persoană de încredere, de regulă, are o voce puternică (să nu fie confundată cu o vocea tare, înaltă). Adesea, liderul unui grup este o personalitate slabă care depinde în mare măsură de ceilalți.
7. Observă modul în care merg persoanele.
Adesea, oamenii nu au o fluiditate în mișcările lor. Iar dacă o persoană se uită la picioarele lor mai degrabă decât în fața lor când merge, acesta este un semn de lipsă de încredere în sine. Dacă observați acest lucru la un membru al echipei, oferiți acestei persoane o mai mare laudă pentru a-i întări încrederea în sine.
Sursa: estisuperba.ro
Câștigă 150.000 de euro pe an datorită englezei pe care o vorbește... Poza care a înnebunit internetul. Care-i mama și care-s fiicele? Una dintre femei are 63 de ani, alta 41 și mezina 36 de...