Antena Căutare

Cum arată femeia cu cel mai mare cap din lume. Aceasta nici nu se poate mișca. De ce boală rară suferă

O tânără care suferă de o afecțiune rară a fost desemnată drept femeia cu cel mai mare cap din întreaga lume. Iată cum arată aceasta, dar și cum s-a transformat rapid viața sa într-un coșmar.

graziely femeia cu cel mai mare cap din lume Galerie
Cum arată femeia cu cel mai mare cap din lume. De ce afecțiune periculoasă suferă | Profimedia

Graziely Alves se confruntă cu problema de sănătate încă de dinainte de naștere, iar boala i-a afectat în mod serios viața - tânăra nu se mai poate mișca și și-a pierdut și vederea.

Cum arată și cine este femeia cu cel mai mare cap din lume

Potrivit experților, capul tinerei este de trei ori mai mare decât media normală, iar acest lucru a țintut-o la pat. Aceasta nu poate nici măcar vorbi, iar familia sa trece prin momente dificile încă de când Graziely a venit pe lume.

Mai mult decât atât, afecțiunea îi pune în continuare și viața în pericol, având un risc crescut de deces. Conform statisticilor, majoritatea celor care suferă de această afecțiune mor înainte de a împlini vârsta de 3 ani, însă Graziely a ajuns la 29.

Mama tinerei, Adalgisa Soares Alves, a povestit că încă de când era însărcinată în 8 luni cu primul ei copil, Graziely, a avut o presimțire negativă. Aceasta a mărturisit că se confrunta cu dureri intense pe perioada sarcinii, astfel că s-a gândit că ceva este în neregulă.

De ce boală suferă femeia cu cel mai mare cap din lume

După ce a venit pe lume fetița, medicii i-au oferit și diagnosticul sumbru, explicând că aceasta suferă de hidrocefalie. Afecțiunea este caracterizată prin acumularea de lichid în creier, care poate provoca leziuni ale craniului, iar boala a început să se dezvolte încă de când Graziely era în pântece.

Medicii au estimat că va trăi doar aproximativ trei luni, având în vedere starea avansată a bolii. Deși a supraviețuit în pofida pronosticului negativ al doctorilor, viața lui Graziely a devenit în scurt timp un coșmar. Și-a pierdut vederea, nu se poate mișca sau vorbi și necesită îngrijire permanentă. Familia sa se bazează în mare măsură pe ajutorul primit de la stat pentru asigurarea necesităților, iar părinții tinerei au primit și sprijinul unor organizații caritabile.

Cheltuielile de întreținere asociate stării sale de sănătate sunt foarte mari, iar mama tinerei nu poate lucra, fiind implicată în îngrijirea constantă și supravegherea fiicei sale.

Femeia, denumită „bebelușul gigantic”

Din cauza presiunii crescute a lichidului în interiorul craniului, femeia a suferit și o pierdere totală a vederii. Afecțiunea a avut un impact devastator, făcând-o să fie imobilizată la pat. Din cauza înfățișării sale, mulți au numit-o pe Graziely „bebelușul uriaș” sau alte porecle nepotrivite, însă mama tinerei susține că ea crede că este frumoasă.

„Capul fiicei mele nu s-ar opri din creștere. Cred că este frumoasă. (...) Nu mă supăr când i se spune „bebeluș gigantic”, dar când este strigată „cap mare” mă întristez. Oamenii pot fi răi. Am aproape familia și prietenii și o îngrijesc în fiecare zi. Nu pot să lucrez”, a Adalgisa Soares Alves, mama tinerei, potrivit dailymail.co.uk. Tânăra poartă scutece și are nevoie în permanență de supraveghere.

speranță.

Rugăciuni pentru reușita la examen. Cele mai puternice rugăciuni rostite de elevi și părinți... „Am o aventură cu un robot care îndeplinește toate dorințele”. Povestea femeii care și-a înlocuit soțul cu inteligența a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x