- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Pământenii s-au familiarizat cu chipul Mântuitorului pictat sau sculptat pe icoane, însă adevărul este că ceea ce toată lumea știe, nu are nici cea mai mică legătură cu adevărata înfățișare a Fiului lui Dumnezeu.
Descrierea biblică preluată ulteriori de meșterii vremurilor se bate cap în cap cu felul în care arătau oamenii născuți pe actualul teritoriu al Israelului în urmă cu 2000 de ani. Ghindându-se după rămășițele unui om descoperit pe locurile unde s-ar fi născut Iisus, o echipă de cercetători a realizat un portret al lui Hristos care ne arată diferențele uriașe între mit și realitate.
Mai mult, oamenii de știință au luat în calcul și desenele cu Iisus realizate cu multă vreme în urmă, desene care ne arătau un tânăr cu părul mult mai scurt decât cel pe care-l vedem pe icoanele de azi, cu tenul măsliniu și o barbă aspră.
O frescă din anul 235, dintr-o sinagogă din orașul sirian Dura Europos, este una dintre cele mai vechi reprezentări ale lui Iisus descoperite vreodată. Iisus apare fără barbă, cu păr cârlionțat și scurt, purtând o tunică și sandale, scrie Historia.ro.
Portretele unui Iisus cu păr lung și barbă apar începând cu secolul al IV-lea, precum această reprezentare din catacombele romane. Inspirată probabil de imaginea zeilor grecești și romani, această variantă a unui Iisus cu barbă a ajuns să fie cea mai răspândită din lume.
Ornamente simbolice pentru masa de Paște. Ce să nu-ți lipsească de pe masă... Ce faci când te prinde cutremurul într-o clădire! Îți poate salva viața...