Antena Căutare

Cum arată pisica-vulpe, găsită întâmplător într-un coteț. Specialiștii au descoperit că este, de fapt, o specie unică

Biroul Francez pentru Biodiversitate (OFB) a anunțat că pisica-vulpe, o specie nouă de feline descoperită în Corsica, este unică, fiind specifică insulei franceze din Marea Mediterană.

Biroul Francez pentru Biodiversitate (OFB) a anunțat că pisica-vulpe, o specie nouă de feline descoperită în Corsica, este unică, fiind specifică insulei franceze din Marea Mediterană.

Shutterstock

O nouă analiză susține că „există o tulpină genetică unică pentru pisica-vulpe” găsită prin vegetația îndepărtată din nordul insulei Corsica, scrie Geo.tv.

Citește și: O femeie susține că fantoma câinelui ei îi convinge pisica să fure jucării dintr-un cimitir. Mărturia neobișnuită a stăpânei

Pisica sălbatică corsicană este o specie unică de feline, după ce specialiștii au făcut o analiză genetică

Eșantionarea genetică deosebește, în mod clar, pisica sălbatică corsicană cu coadă inelată de pisicile sălbatice din pădurile europene și pisicile domestice, a transmis OFB într-un comunicat.

Deși seamănă cu cea de casă în anumite privințe, pisica-vulpe și-a câștigat denumirea datorită lungimii sale, măsurând 90 de centimetri de la cap înspre coadă, în timp ce coada ei distinctă are vârful negru și inelat.

Alte trăsături distinctive includ dungile de pe lăbuțele din față, apoi lăbuțele posterioare „foarte negre”, dar și burtica aurie. Blana densă și mătăsoasă este un repelent natural pentru purici, căpușe și păduchi.

Citește și: Ea este femeia care se comportă ca o pisică de dimineața până seara. Doarme într-un culcuș, poartă urechi și răspunde la comenzi

După multe eforturi și ani de cercetare științifică, oficial, pisica sălbatică corsicană este o specie unică de feline. Un astfel de exemplar a fost capturat, în mod întâmplător, într-un coteț dintr-o regiune locală, în anul 2008.

Însă până să dea de ea, pisica-vulpe făcea parte din folclorul local, fiind cunoscută doar de către ciobani. Zoologii credeau că legendele se refereau la pisica sălbatică europeană, nu la cea distinctă, de pe insula Corsica, notează Jurnal.md.

Citește și: Imagini adorabile cu a doua cea mai bogată pisică din lume. Este o „actriță” talentată și a ajuns la o avere impresionantă

„Pisica-vulpe face parte din mitologia noastră ciobănească. Din generație în generație, ei (n.r. ciobanii) au povestit despre cum pisicile din pădure ar ataca oile și caprele lor.

Descoperirea unei filiații genetice unice este un pas esențial către asigurarea protecției și conservării adecvate a speciilor pe cale de dispariție”, a declarat la un moment dat, pentru AFP, Carlu-Antone Cecchini, șeful misiunii de la Oficiul Național de Vânătoare și al Faunei Sălbatice, care acum face parte din OFB.

Citește și: O femeie a găsit un pui de pisică abandonat. L-a luat acasă și l-a ținut câteva luni, dar și-a dat seama că este altceva

Ce nume a ales o mamă pentru viitorul copil. Când l-au auzit, mulți nu s-au putut abține să nu-l asemene cu acest act in... Întâmplarea ciudată care i-a adus moartea unui bărbat. O vacă de peste o tonă a căzut, prin acoperiș, peste el în pat...
Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
Specialiștii au stabilit care sunt cele mai populare nume de copii din Europa. Alegerea numelui...
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 martie 202 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac. Aceștia...
Parteneri
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x