- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O nouă analiză susține că „există o tulpină genetică unică pentru pisica-vulpe” găsită prin vegetația îndepărtată din nordul insulei Corsica, scrie Geo.tv.
Pisica sălbatică corsicană este o specie unică de feline, după ce specialiștii au făcut o analiză genetică
Eșantionarea genetică deosebește, în mod clar, pisica sălbatică corsicană cu coadă inelată de pisicile sălbatice din pădurile europene și pisicile domestice, a transmis OFB într-un comunicat.
Deși seamănă cu cea de casă în anumite privințe, pisica-vulpe și-a câștigat denumirea datorită lungimii sale, măsurând 90 de centimetri de la cap înspre coadă, în timp ce coada ei distinctă are vârful negru și inelat.
Alte trăsături distinctive includ dungile de pe lăbuțele din față, apoi lăbuțele posterioare „foarte negre”, dar și burtica aurie. Blana densă și mătăsoasă este un repelent natural pentru purici, căpușe și păduchi.
După multe eforturi și ani de cercetare științifică, oficial, pisica sălbatică corsicană este o specie unică de feline. Un astfel de exemplar a fost capturat, în mod întâmplător, într-un coteț dintr-o regiune locală, în anul 2008.
Însă până să dea de ea, pisica-vulpe făcea parte din folclorul local, fiind cunoscută doar de către ciobani. Zoologii credeau că legendele se refereau la pisica sălbatică europeană, nu la cea distinctă, de pe insula Corsica, notează Jurnal.md.
„Pisica-vulpe face parte din mitologia noastră ciobănească. Din generație în generație, ei (n.r. ciobanii) au povestit despre cum pisicile din pădure ar ataca oile și caprele lor.
Descoperirea unei filiații genetice unice este un pas esențial către asigurarea protecției și conservării adecvate a speciilor pe cale de dispariție”, a declarat la un moment dat, pentru AFP, Carlu-Antone Cecchini, șeful misiunii de la Oficiul Național de Vânătoare și al Faunei Sălbatice, care acum face parte din OFB.