La magazin, la banci sau in casutele postale gasim sau primim chitante sau facturi. Insa, cati dintre noi s-au gandit cum se fac acestea?
Pana ca factura sa ajunga in mana destinatarului trebuie executat un proces laborios. Se pregateste materia prima si se pornesc masinile.
Hartia este eliminata in coala sau in bobina, gata tiparita, si trebuie sa mearga in partea de finisare unde se vor realiza produsele finite. Dupa ce sunt tiparite, bobinele se trimit in partea de finisare, pentru a se transforma in carnete, foi volante, role pentru ATM-uri sau case de marcat, in functie de cerintele clientului.
Urmatoarea etapa in procesul de productie este plicuirea formularelor si pregatirea plicurilor pentru expeditie.
Fiecare plic in parte contine o informatie personalizata. Informatie care este gesionata de un departament separat: IT-ul. Lunar, ei primesc peste 2.500 de fisiere, adica un miliard de inregistrari. Informatiile sunt trimise de catre client, ca mai apoi acestea sa fie intregistrate si gestionate printr-un soft de control unic.
Si, in functie de cerintele clientului, fiecare plic cu factura poate avea diferite materiale comerciale, adica pliante. Zilnic, pe usile fabricii de productie, ies peste 20 de tone de produs finit.