Antena Căutare

Cum se fabrica facturile si chitantele

Daca va linisteste cu ceva, facturile care ne dau atata bataie de cap au de parcurs un drum lung pana la noi. Nu e chiar treaba usoara sa fie calculate, tiparite si trimise la destinatar. Mai ales ca sunt milioane. Intr-o singura fabrica, hartia folosita lunar pentru facturi poate inconjura Pamantul, pe la Ecuator. O singura masinarie face pana la 22.000 de plicuri cu facturi pe ora.

La magazin, la banci sau in casutele postale gasim sau primim chitante sau facturi. Insa, cati dintre noi s-au gandit cum se fac acestea?

Pana ca factura sa ajunga in mana destinatarului trebuie executat un proces laborios. Se pregateste materia prima si se pornesc masinile.

Hartia este eliminata in coala sau in bobina, gata tiparita, si trebuie sa mearga in partea de finisare unde se vor realiza produsele finite. Dupa ce sunt tiparite, bobinele se trimit in partea de finisare, pentru a se transforma in carnete, foi volante, role pentru ATM-uri sau case de marcat, in functie de cerintele clientului.

Urmatoarea etapa in procesul de productie este plicuirea formularelor si pregatirea plicurilor pentru expeditie.

Fiecare plic in parte contine o informatie personalizata. Informatie care este gesionata de un departament separat: IT-ul. Lunar, ei primesc peste 2.500 de fisiere, adica un miliard de inregistrari. Informatiile sunt trimise de catre client, ca mai apoi acestea sa fie intregistrate si gestionate printr-un soft de control unic.

Si, in functie de cerintele clientului, fiecare plic cu factura poate avea diferite materiale comerciale, adica pliante. Zilnic, pe usile fabricii de productie, ies peste 20 de tone de produs finit.

Peste 5.000 de yoghini au realizat o spirala imensa la Baile Herculane... Cafeaua si dusul rece sunt metode invechite! S-a inventat ceva mult mai tare pentru combaterea somnolentei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x