Antena Căutare

De azi, intrăm în Săptămâna Luminată! Ce nu ai voie să faci în a doua şi a treia zi de Paşte. E mare PĂCAT!

Săptămâna Luminată care urmează imediat Duminicii Pastelui păstrează în credinţa populară o serie de obiceiuri. Conform tradiţiei crestine în aceste zile credincioşii sunt supuşi la numeroase restriciţii.

Săptămâna Luminată urmează Duminicii Pastelui și pentru credincioși au rămas sfinte o serie de obiceiuri. Conform tradiţiei creștine, în aceste șapte zile, oamenii au parte de multe restricții.

Lunea din Săptămâna Luminată poartă numele de Lunea Alba. Fiind prima zi după Duminica Pastelui, este considerată ziua în care se deschid porţile Raiului şi ale iertării, astfel că orice persoană care moare în acestă zi nu mai trece prin Judecata de Apoi. Tradiţia spune că trebuie să stropeşti casa cu agheazma şi să dai de băut la rude. Conform revistei Superstiţiilor, în unele zone se merge cu obiceiul “udatului” şi al umblatului cu pasc apentru vestirea Învierii.

Marţea din Săptămâna Luminată se mai numeşte şi Marţea Alba şi este impusă drept zi nelucrătoare. Nu se spală, nu se calcă, nu se face curat. Femeile din multe zone rurale dau de pomană în această zi pasca rămasă de la Paşte şi vin roşu.

Emma Murano, cea mai bătrână persoană din lume, a încetat din viaţă, la 117 ani. A trăit atât de mult cu ajutorul unei ... Zodiile care își vor găsi iubirea adevărată de Paște. Iepurașul e pentru ele un adevărat Cupidon!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x