Antena Căutare

De ce apar melcii după ploaie? Motivul este unul vital pentru aceștia. Habar nu aveai!

După ploile de primăvară şi de vară se observa o intensificare neobişnuită a activităţi melcilorș Având foarte mulţi duşmani naturali, melcii tereştri sunt activi de obicei noaptea, când umiditatea este ridicată, dar pot apărea şi pe timpul zilei pentru a se hrăni, mai ales atunci când plouă.

Melcii tereştri sunt activi de obicei noaptea, când umiditatea este ridicată, dar pot apărea şi pe timpul zilei pentru a se hrăni, mai ales atunci când plouă.

Aceștia au nevoie de o atmosferă sau un mediu cu un grad ridicat de umiditate. Ei respiră prin osmoză, iar dacă trupurile lor sunt umede, melcii pot absorbi oxigenul necesar vieţii.

În al doilea rând, în perioadele uscat-secetoase melcii se refugiază sub pământ pentru a-şi păstra umiditatea în parametri optimi pentru respiraţie. Atunci când plouă, melcii ies la suprafaţa solului deoarece altfel ar muri înecaţi în adăposturile lor.

De asemenea, pe timpul ploii şi imediat după, păsările, mamiferele şi reptilele care constituie numeroşii duşmani naturali ai acestor moluşte stau ascunşi, fapt care sporeşte siguranţa deplasării, hrănirii şi împerecherii melcilor.

Sursa: descopar.ro

Ce poate ieși din două brichete! Pare imposibil (GALERIE FOTO)... Cinci motive surprinzătoare pentru care ar trebui să scrii cu stiloul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x