- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Există o mulțime de sfaturi despre care știm că este bine să le urmăm atunci când este perioada caniculară, cum ar fi să nu ieșim afară în intervalul critic, să ne hidratăm corespunzător, să închidem fereastra de la cameră dacă avem ventilatorul pornit.
De ce nu este bine să porți pantaloni scurți din denim când este cald afară. Alte sfaturi de care să ții cont vara asta
Totuși, sigur nu știai de alte recomandări pe care să le iei în calcul atunci când e cald. Deși știm ce să facem când vremea se încălzește, există și o mulțime de lucruri pe care nu ar trebui să le încercăm și unele dintre ele ar putea să nu fie evidente, notează DailyMail.
Nu-ți cumpăra pantofi noi
Cu toții ne dorim ca pantofii să se potrivească perfect, dar dacă îi încercăm pe vremea caniculară, probabil că nu vor avea mărimea potrivită.
Acest lucru se datorează faptului că picioarele noastre se umflă de la căldură, făcându-le să pară mai mari decât sunt de fapt.
Efectul, cunoscut sub numele de edem termic, este de obicei cauzat de umflarea vaselor noastre de sânge la căldură, ca parte a procesului de reglare a temperaturii corpului.
Nu-ți face peeling chimic
Un peeling chimic presupune aplicarea unei soluții pe față pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii și pentru a stimula creșterea de noi celule.
Există trei niveluri diferite de peeling chimic - superficial, mediu și profund.
Potrivit specialiștilor, peelingul chimic profund este ceva care ar trebui făcut o singură dată, pentru că are și riscuri.
Efectul peelingului este de a îndepărta straturile existente de piele - ceea ce înseamnă că rămâi cu piele nou-nouță, sensibilă ca strat exterior.
Acest strat nou-nouț de piele este și mai susceptibil la arsuri și daune cauzate de razele UV. Cu alte cuvinte, combinația asta îți va arde și mai mult fața.
Nu mânca mango, sparanghel sau anghinare
Există o mulțime de lucruri despre care se spune că trebuie să le evităm, cum ar fi alcoolul, care deshidratează organismul, mai ales vara.
Însă dacă vrei să te menții cât mai hidratat posibil, nutriționiștii recomandă evitarea anumitor alimente diuretice pe vreme caldă.
Alimentele diuretice sunt alimente care ajută corpul uman să elimine apa - iar mangoul, sparanghelul și anghinarea se încadrează în această categorie.
Pe lângă faptul că sunt delicioase, aceste alimente au un scop în rândul persoanelor care suferă de retenție de apă, făcându-le să urineze mai des.
Cu toate acestea, pe vremea caniculară trebuie să rămânem cât mai hidratați posibil, ceea ce înseamnă să evităm pentru moment aceste alimente.
Ingredientele recomandate pe care ar trebui să le consumăm în timpul unui val de căldură includ roșiile, castraveții, fructele de pădure și verdeața, cum ar fi spanacul, care toate au un conținut ridicat de apă.
De băut pe vreme caldă este laptele de cocos sau apa, care conțin electroliți precum potasiu, sodiu și magneziu și care ajută la hidratare.
Nu-ți decora casa
În acest caz, există riscul ca vopseaua, lăsată să se usuce pe vreme caniculară, va face bule. Deși formarea de vezicule a vopselei poate apărea în mai multe circumstanțe diferite, este mai probabil ca căldura să ducă la apariția acesteia.
Motivul este că temperaturile ridicate fac ca umezeala și aerul prins sub vopsea să se extindă. Apoi forțează să iasă prin formarea de vezicule.
În mod similar, nu-ți tapeta casa pe vreme extrem de caldă. Acest lucru se datorează faptului că temperaturile ridicate pot usca pasta adezivă pe care o aplicați pe tapet înainte de a-l lipi pe perete.
Acest lucru poate face ca hârtia să se îndoiască la margini și poate însemna că eforturile tale sunt complet irosite, repetând întregul proces.
Nu purta haine sintetice sau pantaloni scurți din denim
Datorită densității și greutății țesăturii, pantalonii scurți din denim nu vor face nimic pentru a menține senzația de rece și nu vor face decât să devină mai grei și mai lăsați pe tot parcursul zilei. Evită materialele sintetice cu orice preț, așa cum sunt poliesterul, nailonul și acrilul, pentru că ele nu absorb umezeala, ceea ce înseamnă că transpirația se va acumula în toate locurile nepotrivite în timpul zilei.
Nu-ți încărca telefonul în timpul zilei
O cantitate surprinzătoare de căldură este generată de electrocasnicele din jurul casei.
În 2020, cercetătorii de la ZDNet au pus la încercare un încărcător wireless, folosind o cameră termică pentru a studia cât de cald era, atât în timpul utilizării, cât și în afara ei.
Ei au descoperit că atunci când un iPhone 11 Pro Max a fost plasat pe încărcătorul wireless, dispozitivul a ajuns la 32°C, în timp ce aerul din jur a ajuns la 20°C. Asigură-te că oprești dispozitivele atunci când nu sunt folosite, iar în spatele frigiderelor și congelatoarelor există suficient spațiu de ventilație.
Alternativ, pune mașinile de spălat și mașinile de spălat vase seara, când este mai răcoare.
De asemenea, evită să folosești cuptorul.
Doi polițiști au ajuns la fața locului alertați de „țipete” îngrozite. Ce au descoperit când au ajuns le-a provocat o cr... „Cea mai frumoasă femeie pilot din lume” și-a dat jos costumul care a consacrat-o. Blondina s-a plimbat în bikini minusc...