Antena Căutare

De ce oamenii apelează la gestul ciudat de a pune usturoi sub pernă. Cei care fac asta susțin că trucul este eficient

Trucul a devenit extrem de popular în rândul oamenilor. Iată la ce ajută!

Galerie
De ce oamenii apelează la gestul ciudat de a pune usturoi sub pernă. | Shutterstock.com

Un truc vechi la care au apelat mii de oameni de-a lungul timpului a revenit în atenția publicului după ce mai multe persoane au decis să împărtășească „secretul” în mediul online.

Mai exact, unii oameni aleg să pună usturoi sub pernă cu un scop extem de serios, fără a se lega de superstiții sau de tradițiile din popor.

Citește și: Ce să faci pentru ca hainele tale să se usuce mai rapid. Toate mașinile de spălat au acest buton, însă multă lume îl ignoră

Iată de ce se pune usturoi sub pernă și care este indicația acestui gest!

Articolul continuă după reclamă

De ce oamenii apelează la gestul ciudat de a pune usturoi sub pernă

Deși beneficiile usturoiului sunt extrem de cunoscute în lumea întreagă, oamenii nu s-au rezumat doar la administrarea acestuia sub forma unui aliment, ci l-au folosit și în alte metode pentru a face față unor anumite probleme de sănătate.

Spre exemplu, acest truc implică ca usturoiul să fie curățat și așezat sub pernă pentru a ajuta persoanele să respire mai ușor pe parcursul nopții. Leguma funcționează extrem de bine ca un decongestionant natural datorită aromei extrem de puternice.

Acest truc este folosit de cei care întâmpină probleme cu respirația, dar și de cei care se confruntă cu insomniile.

Specialiștii spun că zincul din compoziția usturoiului are proprietăți importante care ajută la relaxarea sistemului nervos, ajutând persoanele care se confruntă cu probeleme de somn să adoarmă și să respire mult mai ușor.

Totodată, usturoiul este bun și pentru scăderea tensiunii arteriale, dar și pentru stimularea sistemului imunitar.

Citește și: Cum faci dresurile și șosetele din lycra să fie mai rezistente! Acest truc nu te costă nimic, dar economisești bani mulți

Eficiența acestui truc este recunoscută de mulți oameni care au acordat o șansă gestului banal, iar acum pentru ei a devenit chiar un obicei.

Mai exact, înainte de culcare, oamenii cărora li se înfundă nasul pe parcursul nopții curăță usturoiul și îl pun sub pernă, urmând să respire fără probleme, uitând de toate problemele.

Celebra legumă conține o multitudine de vitamine și minerale, având proprietăți anticancerigene, antimicrobiene, antispastice, febrifuge, antihelmintice, stomahice, hipotensive și vasodilatatoare, scrie gândul.ro.

Leguma este bogată în săruri minerale, microelemente, insulină, dar și un complex de vitamina A, B, PP și C. Efectele antibiotice ale usturoiului date de alicină și garlicină sunt extrem de cunoscute, iar cei care sunt răciți și consumă leguma recunosc că este o metodă bună de a se pune pe picioare.

Usturoiul are extrem de multe beneficii pentru sănătate, iar printre acestea, cele mai importante sunt:

  • proprietăți antibacteriene și antivirale: Alicina pe care o conține are efecte antimicrobiene și ajută la combaterea infecțiilor.
  • îmbunătățește sănătatea cardiovasculară: Scade tensiunea arterială și îmbunătățește circulația sângelui, reducând riscul bolilor de inimă
  • proprietăți antioxidante: Combate radicalii liberi din organism, protejând celulele deteriorate
  • sprijină sistemul imunitar: Ajută organismul să lupte împotriva bolilor
  • beneficii pentru digestie: Stimulează producția de enzime digestive.

Citește și: Cum să îți ferești curtea de țânțari cu un truc extrem de simplu și banal. Rezultatele apar imediat

Au decis să ia masa la un restaurant la prima întâlnire, însă el a plecat înainte să sosească mâncarea. Motivul e uluito...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 4 octombrie. Valentin Butnaru și Ana Bodea au câștigat suma de 25.000 de lei!
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 4 octombrie. Valentin Butnaru și Ana Bodea au câștigat suma de 25.000 de lei! Vineri, 04.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x