A fost Ziua Internațională a Radioului Mondial, ocazie care ne face să ne gândim dacă oamenii încă mai iubesc acest canal de transmitere a informației și a bunei dispoziții. Data de 13 februarie a devenit ziua în care am putea pune mâna, cu și mai multă plăcere, pe un buton de radio. De ce ce? Ziua Mondială a Radioului marchează prima emisie a Postului de Radio al Naţiunilor Unite, în anul 1946.
I-am întrebat pe câțiva ascultători de Radio de ce, într-o lume a internetului, încă mai deschid un post de radio.
Așa au răspuns iubitorii de radio:
- Radioul este de înaltă calitate, necomercial, distractiv, informativ și educațional
- Nu ascult radio în fiecare zi, dar, de exemplu, în mașină il am tot timpul pornit. Și-l auzi oriunde: în centru comercial, în autobuz, tramvai. E atât de simplu, teroretic și practic, îl ai cu tine chiar și în buzunar, datorită telefonului mobil.
- Și-l poate permite oricine. Și n-ai cum să ratezi o melodie nouă. Mâine, poimâine, știi sigur că o vei auzi la radio.
- Este tot timpul cu tine, e un prieten fidel al ascultătorului.
- Aer pentru artiștii cântăreți, cei mai mulți artiști spun că dacă nu ești difuzat la radio, nu exișt
- În orice încăpere intri, dai de câte un aparat care e deschis pe un post de radio: magazin, cabinet medical, în taxi.
- E interesant cum radioul te poate face să vizezi la înfățișsarea dj-iilor. Nu-i cunoști, nu-i vezi, doar îi auzi. Și cu toate astea, vocile lor puternice te fac să crezi că dj-ii sunt toți niște Făt-Frumoși
- Nu pot să dorm, noaptea, fără să am aparatul radio pornit
- Îmi place să-l am pornit în mașină. Mai asculți o știre, o intervenție amuzantă a dj-iului. Dimineața îmi place să ascult radio, petru că unele emisiuni au invitați cântăreți.
- Ce-mi place acum la Radio, e moda asta, să vină artiștii să cânte live
- În momentele în care suntem într-o activitate - care ne solicită mâinile și atenția de tip vizual - când conducem mașina, gătim , plimbăm copiii sau câinele- prefer un post de radio.
- Știi că piesele sunt de top, când le asculți mereu la radio
În România, în ianuarie 1928, s-a născut Societatea de Difuziune Radiotelefonică. Primele emisiuni de radio au avut loc pe 1 noiembrie 1928, dată la care se inaugura Postul Naţional de Radio din România, potrivit srr. ro ''Alo, Alo aici Radio Bucureşti, România'' au fost primele cuvinte rostite de Dragomir Hurmuzescu, promotorul radiofoniei româneşti, după care a urmat un recital de versuri compuse de Horia Furtună în care Radioul românesc era definit "Un suflet nou".
Misterul ''Mumiei care ţipă'' a fost descoperit. Cercetătorii nu se așteptau la așa ceva, după 132 de ani... IMAGINI ȘOCANTE!!! Până unde se poate ajunge?! O tânără și-a tăiat degetul mic de la mână și îl poartă pe post de pandan...