- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Pe 14 iunie, Google a prezentat un logo cu adevărat special. Puțini sunt cei care au știut despre ce este vorba, mai exact.
Logo-ul este dedicat lui Karl Landsteiner, un reputat om de știință din austria. A trăit între 1868 și 1943, iar astăzi s-au împlinit 148 de ani de la nașterea sa. Poate că n-ai auzit de el, dar cu siguranță ai beneficii de pe urma carierei sale.
Ce a făcut el?
A fost biolog și medic. În 1901 înscrie cea mai marer realizare a carierei sale:
În anul 1891 a obținut o diplomă de medicină la Universitatea din Viena. La universitate și-a însușit și o solidă cunoaștere a chimiei.
Primul Război Mondial l-a făcut pe Karl Landsteiner să părăsească Austria pentru a se stabili în Țările de Jos.
În 1922, se alătură Institutului Rockfeller (Rockefeller Institute for Medical Research) de la New York, unde rămâne chiar și după pensionarea survenită în 1939.
Lui Karl Landsteiner i se datorează dezvoltarea, în 1909, a sistemului modern de clasificare a grupelor sanguine, cât și imunochimia haptenelor. În 1940, în colaborare cu Alexander Wiener, a identificat factorul Rh (factorul Rhesus), responsabil al bolii hemolitice a nou-născuților.
În anul 1930, i s-a decernat Premiul Nobel pentru Medicină, pentru lucrările sale asupra grupelor sanguine.
În perioada petrecută în Statele Unite ale Americii, Karl Landsteiner a devenit cetățean american. A murit în urma unui atac cerebral, în timp ce lucra în laboratorul său, la 26 iunie 1943
Karl Landsteiner a devenit membru străin al Royal Society, la 29 martie 1941.
Pare o piatră obișnuită, dar când calci pe ea curge sânge! Ce crezi că se ascunde înăuntru?... Yummmy! Bonjour, Pierre Hermé! Faceţi cunoştinţă cu cel mai bun cofetar din lume! A inventat un sortiment pe care-l iube...