- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
"Descoperirea este extraordinara in special datorita dimensiunii si faptului ca se afla intr-o stare buna", a afirmat Wolfgang Neubauer de la Institutul Boltzmann.
Aceasta constructie antica putea adaposti intre 40 si 60 de gladiatori. Luptatorii care repurtau victorii glorioase in arena deveneau eroi populari, ridicandu-se la rangul de "superstaruri" ale comunitatii.
Neubauer este de parere ca majoritatea gladiatorilor nu puteau supravietui mai mult de patru sau cinci batalii, scrie Agerpres. Pentru cei mai multi dintre ei lupta in arena era singura modalitate de a castiga faima si onoare. Gladiatorii erau sclavi, iar, daca se dovedeau curajosi in lupte, isi puteau castiga libertatea.
Scoala se distinge prin complexitatea ei: langa un sistem de alimentare cu apa si canalizare, se ridica giganticele tribune si terme. Zona de antrenament de la Carnuntum avea un diametru de 19 metri, si cuprinde si o sala de lupte incalzita de 100 de metri patrati.
Carnuntum, fost oras si castru roman, se afla in Austria de astazi. Initial a apartinut provinciei Noricum, insa din secolul I e.n. a devenit capitala provinciei Panonia. Ruinele sale se gasesc la jumatatea drumului principal ce leaga Viena de Bratislava, in Parcul Arheologic Carnuntum din Austria Inferioara. Ruinele orasului sunt de asemenea vizibile in satele Petronell-Carnuntum si Bad Deutsch-Altenburg.
Citeste si Jurnalul!
Foto: romanhistorybooks.typepad.com
Invazia paianjenilor - arahnidele sunt gata sa isi mute culcusul in casele noastre... Studiu: Lenea este transmisa genetic!...