Antena Căutare

Descoperire impresionanta in Romania! Au gasit un pandantiv vechi de 20.000 de ani!!!

Arheologii damboviteni au facut o descoperire fabuloasa. Aceastia au gasit un pandantiv din piatra, intr-un strat ce apartine culturii gravetiene

de Tatiana Stefan

Obiectul, inscriptionat cu motive geometrice, a fost gasit pe santierul paleolitic de la Poiana Craiului, din Piatra Neamt si intregeste patrimoniul arheologic European. Acesta este cea de-a treia podoaba de acest fel existenta in Romania, informeaza Mediafax.

“Ultima descoperire consta intr-un superb pandantiv din piatra, frumos si complex, gravat cu motive geometrice, recuperat dintr-un strat care apartine culturii gravetiene, vechi de peste 20.000 ani, vechime constatata prin datari radiometrice prin metoda C-14”, conform informatiilor furnizate de directorul Complexului National Muzeal “Curtea Domneasca” din Targoviste, Ovidiu Carstina.

De asemenea, Carstina a dezvaluit ca sapaturile realizate au scos la iveala si alte artefacte, ce ilustreaza cultura gravetiana din Romania. Printre acestea se regaseste o lama foarte mare, ce are o lungime de 11 centimetri si cativa centimetri latime, fiind realizata din silex, cu trasaturi tehno-tipologice particulare.

Obiectele gasite vor fi expuse in noua sectie a muzeului din Targoviste privind evolutia omului, ce se va deschide la Galeriile Stelea.

Cu ea facea pereche de vis in "Dirty Dancing" Patrick Swayze: Jennifer Grey la 53 de ani. Mai "dulce"... VIDEO! Un rechin ciocan naste pe plajele din Florida sub privirile a zeci de oameni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x