Când inima încetează să mai bată, iar sistemul respirator şi cel circulator se opresc, persoana este declarată decedată. Dar oare viaţa dispare?
Microbiologul Peter Noble, împreună cu echipa sa de la Universitatea din Washington, au investigat genele active din şoareci şi peşti zebră decedaţi.
Rezultatele cercetării au identificat peste 1.000 de gene care au funcţionat câteva zile de la data decesului. Echipa a analizat nivelul de acid ribonucleic, în decursul a peste 98 de ore. Acesta are rolul de a transmite genelor ce proteină trebuie produsă de către celule, aşadar, un număr mare de proteine regăsit într-o celulă înseamnă că un număr mult mai mare de gene este activ, scrie descopera.ro
Un alt lucru interesant este că genele ,,postmortem’’ erau genele care se activează în situaţii de urgenţă şi îndeplinesc sarcini precum stimularea inflamaţiilor, activarea sistemului imunitar şi contracararea stresului.
,,Cel mai şocant lucru este că genele reproductive se activează după decesul persoanei’’ a declarat Noble.
România, promovată în afară prin vizita Prințului Charles! Ce scriu străinii despre Meșterii populari de la Muzeul Satul... Broscuţa cu pălărie, noua senzaţie a internetului! Imaginile cu micuţa au făcut înconjurul lumii!...