Antena Căutare

Cel mai frumos diamant din lume, blestemul celor mai puternici oameni din toate timpurile. Misterul originii sale a fost descifrat- GALERIE FOTO

Se spune despre el că e cel mai frumos diamant din lume, dar și cel mai cunoscut. De zeci, chiar sute de ani, atrage fascinația și curiozitatea oamenilor nu doar pentru frumusețea sa si culoarea de un albastru fascinant, ci și datorită zvonurilor privind blestemul care-l înconjoară.

Se spune despre el că e cel mai frumos diamant din lume, dar și cel mai cunoscut. De zeci, chiar sute de ani, atrage fascinația și curiozitatea oamenilor nu doar pentru frumusețea sa si culoarea de un albastru fascinant, ci și datorită zvonurilor privind blestemul care-l înconjoară.

Diamantul Hope datează din 1642 şi este cunoscut pentru culoarea remarcabilă. Are o culoare de un albastru profund şi are 45, 52 karate. Este prins de un colier, înconjurat de 16 diamante albe.

Însă bijuteria este celebră şi pentru ghinionul pe care-l aduce. După cum spune legenda, piatra preţioasă ar fi fost descoperită într-o mină din India de către negustorul francez Jean-Baptiste Tavernier care a furat diamantul din fruntea (sau ochiul) statuii zeiţei hinduse Sita. Ca pedeapsă, Tavernier a fost sfâşiat de viu de către nişte câini turbaţi într-o călătorie în Rusia, la scurt timp după ce vânduse diamantul Regelui Franţei Ludovic al-XV-lea.

Regele Louis XVI este probabil cel mai celebru deţinător al preţioasei podoabe, blestemul ajungându-l şi pe el, fiind decapitat împreună cu soţia sa, regina Maria Antoaneta.

Articolul continuă după reclamă

Este furat în 1792 de către un grup de hoţi din Palatul Tuileries, însă reapare în Londra câţiva ani mai târziu. În cele din urmă diamantul ajunge la Muzeul Smithsonian unde se află şi în prezent.

Originea diamantului Hope este invaluita in mister inca de cand a fost descoperit, iar acum se pare ca specialistii l-au descoperit. Istoria geologică a diamantului albastru este mult mai complexă, conform unei cercetări recente. Reuters informează că cercetătorii au analizar 46 de diamante albastre, inclusiv unul din Africa de Sud ce a fost vândut pentru suma de 25 de milioane de dolari în 2016.

Ei au determinat că astfel de pietre preţioase se formează la 660 de kilometri adâncime, în zona mantalei inferioare a Pământului.

Culoarea pietrei preţioase provine de la bor, spun specialişti. Studiul din prezent indică faptul că borul a existat în trecut în apele oceanelor şi a fost încorporat în podeaua marină ce a migrat de-a lungul milioanelor de ani.

„Este pentru prima dată când realizăm un model al modului în care s-au format diamantele albastre. Anterior nu se ştia locul în care s-au format şi cu au ajuns să conţină bor”, a declarat Evan Smith din cadrul Gemological Institute of America.

Când vei muri, în funcție de zodia ta. Totul stă sub semnul astral! Berbecul îşi va găsi sfârşitul destul de devreme... Cele mai tari poze de Instagram - Life Hacks pentru un profil cu mii de followeri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 7 noiembrie 2024. Angel și fiica sa, Ana Maria au câștigat 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 7 noiembrie 2024. Angel și fiica sa, Ana Maria au câștigat 3.500 de lei Vineri, 01.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x