Diego, țestoasa sex-simbol care și-a salvat specia de la extincție. Are peste 100 de ani, 800 de pui și face fericite șase femele pe zi. Se pare că nu stă degeaba!

Diego, țestoasa mascul din arhipelagul ecuadorian Galapagos, a reușit să-și salveze specia de la extincție, fiind tatăl a peste 800 de pui. Are peste 100 de ani dar este "foarte activ din punct de vedere sexual".

Diego, țestoasa mascul din arhipelagul ecuadorian Galapagos, a reușit să-și salveze specia de la extincție, fiind tatăl a peste 800 de pui. Are peste 100 de ani dar este "foarte activ din punct de vedere sexual".

Masculul din specia Chelonoidis hoodensis, cântărește aproximativ 80 de kilograme, are 90 de centimetri lățime și circa 1,50 metri lungime. El poartă numele grădinii zoologice din San Diego de unde a fost adus în 1976.

"Este un mascul de reproducere foarte activ sexual", spune Washington Tapia despre Diego, care joacă rolul de sex-simbol printre țestoasele endemice din acest arhipelag din Pacific, aflat la o mie de kilometri distanță sud de Ecuador, potrivit Agerpres.

Diego are raporturi zilnice cu 6 femele, la centrul de creștere a țestoaselor terestre din PNG situat în Puerto Ayora, capitala Insulei Santa Cruz, una din principalele insule ale arhipelagului Galapagos.

Este masculul dominant printre cei însărcinați cu repopularea Insulei Espanola situată în sudul arhipelagului, unde au fost recensate în urmă cu peste 50 de ani două țestoase mascul și 12 femele din această specie. Era vorba atunci de ultimii supraviețuitori nativi ai insulei.

Comunitatea științifică nu își închipuia în ce măsură acest exemplar venit din altă parte va contribui la salvarea speciei sale. "Surpriza a venit acum șase ani când am făcut un studiu genetic: am descoperit că Diego era tatăl a circa 40% din țestoasele repatriate în Insula Espanola", a explicat Washington Tapia.

În total, circa 2.000 de țestoase au fost astfel "redate" micii insule care poate acum să afirme ferm că specia nu mai este în pericol de extincție.

Diego este este contra-exemplul perfect al lui George, singurul exemplar din specia Chelonoidis abigdoni, care a refuzat să se reproducă în captivitate, pe Insula Pinta. Supranumit 'George singuraticul', el a murit în 2012 la peste 100 de ani.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri