O româncă apropiată de cele sfinte nu ştia cum să gestioneze relațiile pe care ea le avea cu soțul ei, pe de o parte, și cu mama ei, pe de altă parte. Tocmai de aceea a cerut sfatul unui slujitor de-al Domnului.
"Am moştenit casa părinţilor printr-un act de întreţinere şi soţul a dorit să locuim în casa moştenită. Mama, în vârstă de 86 ani, nu se înţelege cu soţul (tata a murit). Relaţia mea cu soţul s-a degradat foarte mult din această cauză, dar şi din cauza încercării mele de a media permanent conflictele dintre ei. Nu sunt adepta divorţului şi am discutat cu duhovnicul, cerând canon de post şi rugăciune. Conflictele, în loc să se diminueze, s-au amplificat iar starea mea de sănătate s-a degradat. Nu vreau să dau vina pe nimeni, că nu-i creştineşte. Vă mulţumesc.", a fost povestea femeii pe doxologia.ro.
Un preot i-a dat imediat răspunsul pe site-ul doxologia.ro. Slujitorul Domnului i-a explicat româncei că mama ei nu ar trebui să fie lăsată să intervină în căsătoria ei. În plus, părintele și-a argumentat răspunsul și cu câteva învățături de-ale Sfinților Părinți.
„ Legătura de sânge dintre părinţi şi copii este pentru totdeauna şi suntem datori mereu cu cinstirea părinţilor, aşa cum porunceşte şi Decalogul. Vă sfătuim să vă apropiaţi mai mult afectiv de soţul dumneavoastră, să vă puneţi în locul lui pentru a-l înţelege, să lăsaţi mai mult, să ocrotiţi lumina căsniciei, sfătuind-o ferm pe mama dumneavoastră să stea în banca ei. Casa moştenită este un dar de la părinţi, nu o sclavie care distruge căsnicia. Şi deseori, oamenii bătrâni sunt arţăgoşi, neînţeleşi, supăraţi, interiorizaţi sau certăreţi”, i-a spus preotul.