Antena Căutare

Doi români au făcut o afacere din pălincă. Licoarea tare, cu arome ca-n Transilvania, a câştigat numeroase premii

Cea mai bună palincă din lume este. românească. Tăria îi cucereşte pe juraţi la concursurile internaţionale de băuturi fine. Şi este medaliată de fiecare dată cu aur.

Cea mai bună palincă din lume este. românească. Tăria îi cucereşte pe juraţi la concursurile internaţionale de băuturi fine. Şi este medaliată de fiecare dată cu aur.

De prune, de gutui, soc sau aronia, palinca de aur este vândută şi cu 500 de lei litrul. Producătorii din Transilvania se laudă că folosesc cele mai bune fructe, pentru un un gust intens şi un miros parfumat.

Într-o distilerie din Sfântu Gheorghe, palinca iese tare ca focul şi limpede ca apa de izvor. Este făcută după reţete vechi, dar cu mijloace moderne, iar parfumul fructului este unul persistent.

Aşa ştim că palinca este sută la sută naturală. Cea mai concentrată licoare este cea din fructe de pădure. Este nevoie de 25 de kilograme de zmeură, mure sau afine pentru un singur litru.

Unul dintre proprietari se ocupa de construcţii, iar celălalt avea un magazin de pantofi. Ideea distileriei le-a venit la un pahar de palincă. Au investit 250.000 de euro doar în cazane, şi de-atunci, curg... medaliile la concursuri internaţionale.

Fustos Imre, producător premiat: Doi ani la rând am făcut cursurile de somelier de distilate. Dacă nu ştii ce curge la distilare şi de unde vin defectele şi cum pot fi prevenite, nu ai cum să ajungi la un produs calitativ.

Licoarea ajunge în restaurantele de la noi, dar şi în străinătate.

În inima Transilvaniei, nu e palincă dacă nu are cel puţin 40 de grade. Secretul tăriei din Odorheiu Secuiesc stă în fructele alese cu atenţie.

Rezso Szocs, producator premiat: Fructele sunt fermentate şi răcite ca parfumul şi aroma fructului să ajungă la o pălincă cu medalie de aur.

De curând, producătorii români au participat la un concurs de băuturi, în Ungaria şi au încercat să impresioneze juraţii cu arome noi, de soc, aronia sau din coarne.

Szocs Melinda, producator premiat: Preferata mea este cea de gutui şi de soc. Gutuiul fiind un fruct foarte parfumat, se simte ca şi miros şi gust.

Un litru de palincă de aur costă între 150 şi 200 de lei, dar cea din fructe de pădure poate ajunge la 500 de lei.

Citește mai mult pe Observator.tv!

O boală gravă ar fi ajuns în Europa din cauza unui călugăr! Locul uluitor în care i-au fost găsite rămășițele... Spune-mi pe ce deget ai inel, ca să-ți spun cine ești! Locul în care alegi să porți bijuteriile spune multe despre tine ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x