Antena Căutare

Dumitru Prunariu, la Neatza cu Razvan si Dani: "Asteroizii nu prezinta niciun pericol pentru Pamant"

Primul roman ajuns in spatiu, Dumitru Prunariu, a fost invitat la Neatza cu Razvan si Dani unde a vorbit despre asteroidul care a cazut in Rusia in urma cu doua saptamani, dar si despre experienta sa in cosmos.

Dumitru Prunariu a declarat ca nu exista riscul ca Pamantul sa fie lovit de vreun asteroid, toate zvonurile aparute pana acum avand menirea doar de a crea panica printre oameni.

"Asteroizii nu prezinta niciun pericol pentru Pamant. Apocalipsa este doar o afacere din care se fac foarte multi bani", a spus Prunariu.

Fostul cosmonaut a spus ca astfel de fenomene nu sunt un lucru neobisnuit. In istorie, au mai existat cazuri in care asteroizii au intrat in atmosfera terestra si au lovit Pamantul. In 1908, un corp cu diametrul de 45 de metri a cazut in Siberia, unda sa de soc spulberand 2000 de metri patrati de padure.

De asemenea, asa zisele "ploi de stele" nu sunt decat asterozi de mici dimensiuni care se dezintegreaza la contactul cu atmosfera.

Desi sunt greu identificabili, aflandu-se la o distanta mare de Pamant, asteroizii pot fi opriti in cazul in care orbita lor s-ar intersecta cu cea a Pamantului. In cadrul Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), exista un comitet special pentru analiza acestor probleme. Mai mult, exista tehnologii care pot salva Terra in cazul unui impact.

Vezi ce alte informatii a mai oferit Dumitru Prunariu in VIDEOCLIPUL de mai sus!

Alexei, soferul justitiar. Si-a pus o camera de luat vederi pe bord si loveste soferii indisciplinati! Cinci ani, 100 de... Un nou continent, descoperit de cercetatorii norvegieni!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x