Antena Căutare

Elon Musk, revoltat de drapelul României: „De ce nu vorbește nimeni despre asta?!” Controversa a ajuns până la ONU

Drapelul României este motiv de revoltă pentru Elon Musk, miliardarul care vrea să trimită turiști în spațiu. Omul de afaceri a postat un o fotografie cu steagul țării noastre pe Twitter, întrebându-se: „De ce nu vorbește nimeni despre asta?!”

Drapelul României este motiv de revoltă pentru Elon Musk, miliardarul care vrea să trimită turiști în spațiu. Omul de afaceri a postat un o fotografie cu steagul țării noastre pe Twitter, întrebându-se: „De ce nu vorbește nimeni despre asta?!”

Elon Musk a avut recent o revelație! Excentricul miliardar și-a dat seama că steagul României este aproape identic cu cel al Ciadului.

„De ce nu vorbeşte mai multă lume despre asta?”, a scris Elon Musk pe Twitter, în descrierea unei imagini în care apar cele două steaguri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

România și Ciad nu au nimic în comun, dacă vorbim de istorie sau cultură. Însă cele două țări, una est europeană, cealaltă situată în centrul Africii, au steaguri asemănătoare. Spunem „asemănătoare”, nu „identice”, pentru că diferența este dată de nuanța culorii albastru - indigo la cel al Ciadului, în loc de cobalt la cel românesc.

Potrivit Encyclopedia Britannica, România a adoptat designul actual al steagului în anul 1861, în timp ce Ciad a făcut-o 1959, după ce a obţinut independenţa de la Franţa. Iniţial, ţara africană a luat în considerare un steag care să aibă culorile verde, galben şi roşu, dar a descoperit că Mali folosea deja acest design. Ulterior, culoarea verde a fost înlocuită cu albastru, şi astfel s-a produs asemănarea cu steagul României, conform publicaţiei Business Insider.

Și nu suntem singurii! Polonia, Monaco şi Indonezia împart un design asemănător al drapelelor (două linii alb şi roşu pe verticală). De asemenea, Ecuador, Venezuela şi Columbia împart acelaşi culori pe steagurile lor, având în vedere că au făcut parte din aceeaşi ţară, Columbia Mare, care s-a dizolvat în anul 1822.

Steagul României, reclamat la ONU

Steagul României este cu aproape un secol mai vechi decât cel al Ciadului. Cu toate astea, Ambasada Ciadului de la Moscova a înaintat Organizaţiei Naţiunilor Unite un protest oficial, prin care cerea ca drapelul României să nu mai fie arborat la ONU. Cererea a fost respinsă.

A început să îi scrie scrisori fiului ei, în Rai. Tânărul a murit chiar în ziua nunții sale: „L-am strâns în brațe. A fo... Pare că e doar o bunicuţă în vârstă de 75 de ani, dar este singura femeie care a făcut singură înconjurul lumii, pe moto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x