Antena Căutare

Eroul român care a revoluționat aviația mondială! El a făcut de fapt prima dronă și a schimbat istoria zborului!

Aurel Vlaicu a fost unul dintre cei mai străluciți români, reușind să intre în istorie ca pionier al aviației române și mondiale.

Aurel Vlaicu a fost unul dintre cei mai străluciți români, reușind să intre în istorie ca pionier al aviației române și mondiale.

S-a născut în noiembrie 1882, într-o localitate din Hunedoara ce astăzi îi poartă numele. După ce ia examenul de bacalaureat pleacă la Budapesta pentru a se înscrie la Școala Politehnică. De acolo pleacă în Germania și devine inginer.

În 1907 face un stagiu militar, în perioada căruia reușește să construiască un zmeu pe care să monteze un aparat foto, dispozitiv ce îi va permite să facă poze la o distanță mare.

„A imita vulturul, care se pierde în albastrul cerului, a fost din cele mai vechi timpuri, o vie dorinţă a omului legat prin legea gravitaţiunii generale de pământul pe care s-a născut.”

Inventează un nou tip de gramofon și ulterior ajunge să fie angajat al fabricii de automobile Opel din Germania. Aici se remarcă iar prin intermediul invențiilor sale inedite.

Un an mai târziu decide să revină în România, căci avea planuri mari. I-a luat un an ca să construiască primul său planor, cu care reușește să facă primele sale zboruri.

Personalități precum Octavian Goga, Emil Gârleanu, Alexandru Vlahuță, Ștefan Octavian Iosif și Spiru Haret l-au susținut în proiectele sale ambițioase.

Îl întâlnește pe Traian Vuia și împreună cu acesta realizează avionul numit Vlaicu I. Devine astfel pionier al aviației, reușind să construiască primele planoare românești. Urmează apoi proiectarea aparatelor de zbor Vlaicu II și Vlaicu III.

„Nu, sufletul omului n-a rămas încătuşat de pământ când ştiinţa deschide drumul văzduhului.”

A trăit pentru zbor și a murit tot pentru acesta. În timpul unei încercări de a traversa Munții Carpați, Vlaicu se prăbușește în apropiere de Câmpina, cel mai probabil din cauza unui atac de cord.

A rămas în istorie ca fiind românul devenit pionier al aviației române și mondiale.

Sursa: enciclopediaromaniei.ro

Citește și:

La 16 ani a devenit prima româncă admisă la Sorbona! Apoi i-a uimit pe toți cu mintea ei strălucită! După moarte, a continuat să îi trimită mesaje tatălui său!

„Mă plimbam când mi-a ieșit creatura asta bizară în cale, e NEPĂMÂNTEANĂ”! Uite ce a filmat bărbatul! (VIDEO)... Asta e cea mai penibilă imagine din istoria internetului! Ai crede că e un selfie obişnuit, însă ce se ascunde în spatel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x