Antena Căutare

EURO 2016. OLE, OLE, TIC-TAC! Tricolorii noştri vor juca "CEAS" cu Elveţia?! Cea mai tare campanie de susţinere a Naţionalei!

Miercuri, tricolorii vor juca împotriva Elveţiei la Euro 2016. Un meci decisiv, înaintea căruia suporterii români au găsit metode inedite de a-şi susţine echipa favorită. Unii au făcut un adevărat lobby în reţelele de socializare, alţii şi-au cumpărat steaguri şi echipamente sportive cu însemnele Naţionalei. O parte a pariat pe echipa României şi speră ca victoria să le aducă atât mândrie, cât şi bani în plus în cont.

Miercuri, tricolorii vor juca împotriva Elveţiei la Euro 2016. Un meci decisiv, înaintea căruia suporterii români au găsit metode inedite de a-şi susţine echipa favorită. Unii au făcut un adevărat lobby în reţelele de socializare, alţii şi-au cumpărat steaguri şi echipamente sportive cu însemnele Naţionalei. O parte a pariat pe echipa României şi speră ca victoria să le aducă atât mândrie, cât şi bani în plus în cont.

Incontestabil, cea mai frumoasă campanie de susţinere în mediul online a fost demarată de echipa Muzeul Ceasului Ploieşti. Pe pagina oficială a instituţiei, angajaţii au creat un "carton" personalizat, prin care le-au atras atenţia elveţienilor că la ceasuri se pricep, dar la fotbal le dăm clasă.

a1.ro a stat de vorbă cu iniţiatorii acestei campanii devenită virală în reţeaua de socializare.

1. Câte ceasuri elveţiene găzduiţi? Îmi puteţi da câteva exemple?

Nu au fost inventariate niciodată după ţară de provenienţă. Dar la categoria "ceasuri de buzunar", cele elveţiene predomină. Cel mai probabil, cu tot cu cele din depozit (pentru că nu expunem decât câteva sute din totalul de 4.000, prin rotaţie), avem câteva sute de ceasuri elveţiene.

Iar despre ceasuri elveţiene, trebuie să va spunem că ceasurile mareşalului Averescu, şi ale diplomatului Nicolae Titulescu, expuse vizitatorilor muzeului şi astăzi, sunt elveţiene.
Va aşteptăm cu drag. Biletul costă 8 lei pentru un adult şi 2 lei pentru un copil.

2. Câţi fotbalişti sau sportivi v-au trecut pragul instituţiei?

Fotbalişti, sportivi - mai degrabă mici, de şcoală. Suntem rar vizitaţi de loturi de sportivi.

3. Cine a fost cu ideea campaniei de susţinere?

Angajaţii noştri sunt mai puţin microbişti, pentru că sunt majoritar femei (Muzeul Ceasului funcţionează că secţie a Muzeului de Istorie Prahova), dar suntem patrioţi, şi asta e suficient.

4. Câţi angajaţi aveţi şi câţi dintre ei sunt microbişti?

Angajaţii noştri sunt mai puţin microbişti, pentru că sunt majoritar femei (Muzeul Ceasului funcţionează că secţie a Muzeului de Istorie Prahova), dar suntem patrioţi, şi asta e suficient.

Muzeul Ceasului din Ploiești este unicul muzeu de acest fel din România

Deschis in 1963 ca secție a Muzeului de Istorie de Nicolae Simache, și-a îmbogățit colecțiile atât de mult încât în 1972 a fost mutat actualul sediu, o casa de patrimoniu, construita in 1890, care a aparţinut magistratului şi politicianului Luca Elefterescu. Iniţialele primului proprietar se regăsesc şi astăzi în feroneria de pe uşile de la intrare.

In perioada 2013-2016 muzeul a fost inchis, clădirea fiind supusă unui amplu proces de reabilitare, cu fonduri europene de 1,2 milioane de euro.

Lucrările de consolidare si restaurare au recuperat întreg repertoriul de finisaje și decorații, redându-se în acest fel edificiului valoarea arhitecturală originară. Muzeul a fost redeschis in mai 2016.

Patrimoniul Muzeului Ceasului “Nicolae Simache” numără în prezent peste 4.000 de piese de mare valoare și atractivitate, ilustrând evoluția sistemelor de măsurat timpul din secolele 15-19, de la primele ceasuri – cadranele solare, ceasuri arzătoare, cu apă sau nisip - până la ceasornice mecanice, cutii muzicale ce funcționează cu mecanisme de ceas si pana la ceasurile-bijuterii.

Ai blugi vechi de care nu poți să te desparți? Atunci iată niște trucuri prin care te poți îmbogăți peste noapte!... Jurnalul lansează de vineri Ghidul de timp liber!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x