Antena Căutare

Experiente vecine cu mortea - inima se opreste, dar se declanseaza viziuni paranormale

Unii cred ca au avut ocazia de a arunca o privire in viata de apoi, altii spun ca au plutit deasupra propriului corp vazand medicii cum incercau sa ii salveze viata. Insa realitatea experientei cu moartea poate fi mult mai prozaica. Cercetatorii sugereaza ca in creierul muribund au loc tot felul de activitati electrice.

Experientele care s-au facut pe soareci a caror inimi se oprisera. Animalele erau pe deplin constiente.

Cercetatorii spun ca aceasta descoperire sugereaza faptul ca fenomenul este mai degraba unul fizic decat unul de natura spirituala.

S-a argumentat ca un creier care moare este incapabil de o activitate complexa, iar experienta mortii isi are originile in suflet.

Se sugereaza ca la un pas de moarte creierul este impins la un nivel inalt de excitare, ceea ce declanseaza viziuni si senzatii.

O cincime din oamenii care supravietuiesc unui atac cardiac povestesc ca au avut niste experiente de pe alta lume in timp ce se aflau in moarte clinica.

De obicei aceste experiente sustin o calatorie printr-un tunel cu o lumina intensa, intalnirea cu o serie de persoane de mult plecate din aceasta lume sau cu ingeri.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca aceste experiente vecine cu moartea nu sunt nimic altceva decat halucinatii induse de efectul creierului care se stinge.

Cercetarile s-au facut pe sobolani carora li s-au inregistrat impulsurile nervoase in timp ce ei au fost anesteziati, iar inimile le-au fost oprite in mod artificial. La 30 de secunde dupa ce au suferit un stop cardiac, toate animalele au afisat o crestere intensa, insa de scurta durata, a activitatii cerebrale.

“Am fost surprinsi de activitatea cerebrala” spune Dr. George Mashour, unul dintre cercetatorii de la Universitatea din Michigan.

„Acest studiu ne spune ca reducerea de oxigen sau de oxigen si glucoza in timpul stopului cardiac stimuleaza activitatea creierului” spune Dr. Jimo Borjigin de la aceeasi Universitate.

Dr. Chris Chambers de la Universitatea Cardiff spune ca este tentant sa faci o legatura intre cresterea activitatii neuronale si constiinta desi exista bariere.

Ar trebui ca aceste lucruri sa poata fi masurate pe oameni pentru a se trage niste concluzii relevante.

19 clipuri la piscina... GALERIE FOTO! Ce se intampla cand incrucisezi un cangur cu un panda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x