Antena Căutare

Experiment neobișnuit. 900 de dolari pentru a mânca trei banane

Cercetătorii din Iowa vor desfăşura un experiment prin care vor plăti subiecţii selectaţi cu 900 de dolari pentru a mânca trei banane, dintre care una a fost modificată genetic pentru a produce o cantitate mai mare de beta caroten, un nutrient transformat de organism în vitamina A

Cercetătorii din Iowa vor desfăşura un experiment prin care vor plăti subiecţii selectaţi cu 900 de dolari pentru a mânca trei banane, dintre care una a fost modificată genetic pentru a produce o cantitate mai mare de beta caroten, un nutrient transformat de organism în vitamina A.

Cercetătorii speră că aceste banane vor fi cultivate în Uganda, o ţară în care deficienţa de vitamina A este o problemă gravă.

Creat de Queensland University of Technology, cu sprijinul fundaţiei Bill şi Melinda Gates, acest soi de banane modificate genetic prezintă o concentraţie de beta şi alfacaroten, superioară bananelor din Africa.

Studiul se va desfăşura anul acesta la Universitatea din Iowa, conform CSID.

Un bătrânel simpatic a fost ajutat de tot internetul pentru pentru a câștiga pariul cu copiii săi! Despre ce a fost vorb... O casă veche de 300 de ani face furori pe internet! Cum arată „cocioaba” înăuntru? Oricine și-ar dori să stea aici!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x