Antena Căutare

Scenariile SF au prins viață! Un turist japonez va face înconjurul Lunii! Cât a costat biletul

Oricât de greu ar părea de crezut, un turist japonez va deveni primul om din lume care va face înconjurul Lunii! Cât a costat biletul și ce presupune această călătorie?

Oricât de greu ar părea de crezut, un turist japonez va deveni primul om din lume care va face înconjurul Lunii! Cât a costat biletul și ce presupune această călătorie?

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a dat asigurări că va fi pregătit pentru călătoria sa în jurul Lunii programată pentru anul 2023. Totodată, el a estimat că va avea parte de un o antrenament "nu prea dur" cu care se va putea delecta zilnic după cele şase ore de muncă pe zi, relatează AFP.

Fondatorul companiei spaţiale private americane SpaceX, Elon Musk, a anunţat în luna septembrie numele viitorului turist spaţial, primul om care va zbura în jurul Lunii după încheierea programului Apollo din 1972. Doar 24 de americani, bărbaţi caucazieni, au făcut acest lucru, iar 12 dintre ei au păşit pe suprafaţa Lunii, aminteşte AFP.

''Încă nu am decis ce fel de pregătire voi urma, însă Elon Musk mi-a spus că aceasta nu va fi prea dură'', a declarat amuzat Maezawa la o conferinţă de presă desfăşurată în Tokyo.

Scenariile SF au prins viață! Un turist japonez va face înconjurul Lunii! Cât a costat biletul

Detaşat, omul de afaceri în vârstă de 42 de ani, care s-a îmbogăţit prin fondarea şi conducerea celei mai mari platforme japoneze de modă online, ZOZOTOWN şi are o avere estimată la 3 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes, a dat asigurări că va găsi timpul necesar pentru antrenament. "Nu muncesc de dimineaţa până seara. Mă duc la birou de trei până la patru ori pe săptămână şi încerc să revin acasă după şase ore", a spus el în acord cu regulile companiei sale care le oferă angajaţilor timpul necesar pentru a-şi dezvolta proiectele personale.

Yusaku Maezawa va urca la bordul viitoarei rachete BFR - pe care SpaceX o construieşte la Los Angeles - împreună cu mai mulţi artişti pe care îi va alege chiar el. El a primit "garanţii de securitate" pentru a-i putea invita, a precizat magnatul nipon, cu toate că nu a antamat încă discuţii în acest sens.

"Abia aştept să ajung la Lună. Aş vrea să văd tot Pământul... Îmi dau lacrimile doar la ideea că l-aş putea vedea cu ochii mei", a spus el.

Scenariile SF au prins viață! Un turist japonez va face înconjurul Lunii! Cât a costat biletul

Miliardarul, care este un avid colecţionar de artă contemporană şi comerciant, nu a negat faptul că decizia de a cumpăra un bilet pentru Lună i-a sporit renumele.

''Înainte eram cunoscut drept 'Maezawa, tipul care se ocupă cu moda', însă acum am devenit 'Maezawa, cel care merge la Lună', a mărturisit el zâmbind.

Preţul acestui voiaj spaţial rămâne însă un secret. "Plăteşte mulţi bani", a declarat în septembrie Elon Musk, subliniind că suma achitată de magnatul nipon reprezintă o parte importantă din bugetul de dezvoltare a viitorului vehicul spaţial, estimat la aproximativ 5 miliarde de dolari.

Întrebat dacă a plătit mai mult sau mai puţin de 5% din costul total, antreprenorul nipon a răspuns într-o manieră ambiguă: "Sunt satisfăcut cu doar 5%".

"El ne-a ales pe noi", a adăugat Elon Musk, care este şi CEO-ul constructorului de automobile electrice Tesla, a cărui evoluţie la bursă a fost marcată de fluctuaţii.

Scenariile SF au prins viață! Un turist japonez va face înconjurul Lunii! Cât a costat biletul

Călătoria spaţială va fi realizată cu ajutorul viitoarei rachete BFR. Aparatul de zbor, ce va avea două trepte, va avea o lungime de 118 metri - din care 55 de metri pentru habitaclu - şi un volum interior de 1.000 de metri cubi.

Pentru Elon Musk, BFR va putea în viitor să facă legătura între Terra şi "orice loc din Sistemul Solar", cu condiţia ca oamenii să înfiinţeze mai întâi depozite de carburanţi pe Marte şi pe alte corpuri cereşti. Acesta este, potrivit declaraţiilor făcute de Elon Musk, motivul pentru care a fost înfiinţată compania SpaceX.

În 2019, SpaceX speră să devină prima companie privată din istorie care va transporta astronauţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS). Acest proiect reprezintă un alt pariu industrial, de care depinde viitorul companiei.

Sursa: Agerpres

Costume de Halloween pentru copii - 5 Idei pentru costumații... Ce însemnau pentru Albert Einstein Dumnezeu, religia şi credinţa: "Cuvântul Dumnezeu nu înseamnă nimic altceva pent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x