- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Coordonatorul cercetarilor, Marcelo Reguero, care a condus o echipa compusa din oameni de stiinta din Argentina si Suedia, a anuntat ca fosila descoperita in februarie a fost datata si are o vechime de circa 49 de milioane de ani. In ceea ce priveste evolutia speciilor, aceasta vechime nu este departata de cea a proto-balenelor, fosile datate la 53 de milioane de ani in urma.
Proto-balenele erau amfibieni, avand capacitatea sa traiasca atat pe uscat cat si in apa. In contrast, fosila descoperita apartine unui animal din grupul Basilosauridae, o familie de balene complet acvatice.
"Importanta acestei descoperiri este faptul ca este cea mai veche balena care traia exclusiv in mediul acvatic", a declarat Reguero.
Paul Sereno, paleontolog la Universitatea din Chicago, sustine ca , daca descoperirea va rezista in fata testelor oamenilor de stiinta, va demonstra ca arheocetele, stramosii cetaceelor moderne, au evoluat mult mai rapid din amfibieni.