Antena Căutare

FOTO! Cele mai teribile MISTERE ale lumii, NErezolvate! (Partea 1)

De-a lungul istoriei si pe tot intinsul globului pamantesc au aparut multe mistere care au ramas inca nerezolvate. Va propunem ca, pe parcursul a doua zile, sa aflati 15 dintre cele mai incitante mistere.

1. Originea lunii

Stiintele traditionale cred ca luna a fost creata printr-o coliziune a Pamantului cu o alta planeta, mai mica. Cu toate acestea, exista un numar de fenomene ciudate cu privire la acest misterios satelit natural: luna are dimensiuni gresite pentru orbita sa actuala; luna suna ca un clopotel atunci cand este lovita de un alt obiect; aschii de metal au fost descoperite in mostrele de roci aduse de catre echipa Apollo de pe Luna; OZN au fost vazute des de catre echipele NASA aflate in misiune.

Toate aceste fenomene indica de fapt ca Luna nu este decat o nava cosmica creata in mod artificial. Poate ca va vine greu sa credeti, insa de-a lungul istoriei, astronomii au fost descurajati in a testa aceasta teorie.

2012/02/09//509600-luna.jpg

2. Taos Hum/ Zgomotul Taos

Un zgomot ca un murmurat nu ingrijoreaza pe nimeni, de regula, decat daca auzi acest sunet cand ar trebui sa fie complet liniste. Misteriosul si enervantul "Taos Hum" a afectat persoane din SUA, Marea Britanie si alte parti ale Europei, de-a lungul ultimilor zeci de ani. Numele provine de la un orasel mic, Taos, New Mexico, unde s-au inregistrat pana acum cele mai multe plangeri cu privire la acest zgomot. Desi nu toata lumea poate auzi acest murmur, el este descris ca fiind similar cu zgomotul produs de un motor. Ciudat este ca, desi oamenii de stiinta au incercat pana acum sa detecteze sunetul cu ajutorul aparatelor de Foarte Joasa Frecventa, acesta nu a putut fi depistat.

2012/02/09//509601-taos_hum.jpg

3. Pietrele sferice gigantice

Lucratorii Costa Ricani au descoperit un numar mare de pietre in forma sferica atunci cand au curatat o jungla, in 1930. Aceste obiecte remarcabile sunt aproape perfect sferice, avand dimensiuni atat mici, cat si mari. Nimeni nu stie nimic cu privire la aceste roci, cine le-a creat, cum au aparut si poate, cel mai important, cum se face ca sunt atat de perfecte.

2012/02/09//509607-piatra_gigantica.jpg

4. Ucigasul Zodiacal

Ucigasul Zodiacal este, probabil, unul dintre cei mai infami ucigasi in serie, daca tinem cont de faptul ca acesta nu a fost prins. Acest maniac a fost vanat in Carolina de Nord a anilor 1960, dupa ce a omorat cinci persoane si a mai ranit inca doua. Asasinul i-a batjocorit pe politisti printr-un telefon anonim si o serie de scrisori criptate. Autoritatile au suspectat un barbat pe nume Arthur Leigh Allen, insa nu au existat suficiente dovezi pentru a-l condamna. Crimele au ramas nerezolvate, iar scrisorile nu au reusit sa fie niciodata descifrate.

2012/02/09//509609-asasin.jpg

5. "Barbatii in Negru"

Majoritatea oamenilor considera filmele "Men in Black"/ "Barbatii in Negru" ca fiind pura fantezie, insa povesti cu asmenea barbati dateaza inca din anii 1950. La fel ca si in film, indivizi imbracati in costume negre vizitau persoane, care au marturisit apoi ca au experimentat intalniri apropiate cu forme de viata extraterestre. "Barbatii in Negru" sunt renumiti pentru zambetul lor larg.

2012/02/09//509622-men_in_black.jpg

6. Manuscrisul Voynich

Manuscrisul Voynich este un document misterios din epoca medievala, scris intr-un limbaj necunoscut. Pana acum au existat numeroasa incercari pentru a-l decoda, insa toata au esuat. Conform imaginilor care insotesc textul, cel mai probabil manuscrisul contine informatii despre medicina.

2012/02/09//509623-manuscris.jpg

7. Luminile Marfa

Lumini misterioase "fantomatice" au fost vazute deasupra orasului Marfa, Texas, SUA, inca din anii 1950. Acestea au aparut in mai multe fotografii si document, luminile avand dimensiunea unei mingi de baschet si "zburand" la o inaltime egala cu cea a unui corp uman.

2012/02/09//509624-lumini_marfa.jpg

8. Parul de inger

Parul de inger este o substanta stranie care cade din cer si se aduna pe pamant asemenea unor panze de paianjen sau a unor fire de par foarte subtiri. Explicatii stiintifice explica acest fenomen ca fiind cauza unor paianjeni migratori sau a unor particule de praf polarizate. Cu toate acestea, nicio teorie nu a fost confirmata pana acum.

2012/02/09//509631-par_de_inger.jpg

Sursa / Foto: chacha.com

FOTO! Vezi tigrii care adora apa!... Au castigat 10 milioane de lire la loto, dar cer AJUTOR SOCIAL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x