Antena Căutare

FOTO INEDIT! Cel mai mare ou din lume e mai greu decât găina: Are două kilograme și jumătate!

Cel mai mare ou din lume, omologat de Guinness Book, cântărește 2,589 kilograme și a fost ouat de un struț, de la o fermă din Suedia, la data de 17 mai 2008.

FOTO INEDIT! Cel mai mare ou din lume e mai greu decât găina: Are două kilograme și jumătate!
| Guinness World Records

Cel mai mare ou din lume, omologat de Guinness Book, cântărește 2,589 kilograme și a fost ouat de un struț, de la o fermă din Suedia.

Potrivit Guinness World Records, citatde Agerpres, ferma la care a fost înregistrat recordul mondial aparține soților Kerstin și Gunnar Sahlin, din localitatea suedeză Borlange.

Struțul este o pasăre care trăiește, de obicei, în Africa, aparținând de grupa păsărilor alergătoare, fiind cea mai mare pasăre care trăiește în prezent pe pământ. Și în Australia există struți, dar aceștia sunt de fapt păsări care au scăpat de la ferme și care, ulterior, s-au sălbăticit. Masculul atinge înălțimea de 210 până la 275 cm, având o greutate de 100-130 kg, putând atinge 150 kg. Femelele sunt mai mici având înălțimea de 175 - 190 cm și greutatea de 90 - 110 kg.

Ouăle struților africani sunt cele mai mari din lume, având o lungime de 15 cm și o greutate de aproximativ 1,8 kilograme. Potrivit site-ului www.toateanimalele.ro, în trecut, cel mai mare ou aparținea păsării elefant (specie dispărută, din Madagascar) dimensiunile acestuia fiind de 76 cm și capacitatea de nouă litri.

Fotografia pe care ar vrea să o şteargă definitiv! Cum arăta Mădălina Ghenea înainte de a trece pe la medicul estetician... Imagini care îţi taie răsuflarea! Nu, nu e iluzie! Covao do Conchos, singurul lac din lume cu o cascadă în mijloc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x